WordPress -julkaisujärjstelmällä tehdyt verkkosivut tarvitsevat webhotellin kaverikseen. Mielestämme hyvä edullisemman pään webhotelleista on Domainhotellin 3:n tähden webhotelli. Pakettiin kuuluu kaikki tarvittava: nykyaikainen hallintapaneli asennusohjelmalla, sähköpostitilit, ilmainen SSL-sertifikaatti, 25 gigaa levytilaa. Hinta vain 50 euroa vuodessa.

WordPress-webhotelli Domainhotellilta edullisesti

Mennään suoraan asiaan. Jos etsit hyvää ja edullista webhotellia WordPressille, niin annamme suosituksemme Domainhotellille. Heidän kolmen tähden webhotelli on edullinen, maksaen normaalihintaisena vain 50 euroa vuodessa veroineen.

Kokemuksia?

Tämäkin sivusto pyörii samaisessa webhotellissa vuodesta 2018. Lisäksi olemme asentaneet usealle asiakkaalle WordPress-sivut samaan palveluun.

  • Vakaat palvelimet, harvoin katkoja
  • Paljon levytilaa, riittää pitkälle
  • Nykyaikainen ja helppokäyttöinen hallintapaneli
  • Asiakaspalvelu vastaa hyvin

Millaisen webhotellin WordPress tarvitsee?

Webhotelli on verkkosivujen julkaisuun liittyvä palvelintila, joka käytännössä pitää sivuston verkossa. Webhotelleja on moneen lähtöön, mutta millainen webhotelli on riittävä WordPressille? Listasimme tähän perusasioita, jotka on hyvä pitää mielessä webhotellia valittaessa erityisesti WordPressille.

Kiinnitä näihin huomiota valitessasi webhotellia WordPressille

Tässä tärkeimmät asiat webhotellin ominaisuuksista, joihin kannattaa kiinniittää huomiota.

WordPressin tekniset vaatimuksen wehotellille

Markkinoilla on edelleen webhotelleja tarjolla, joissa esimerkiksi tietokannan saa lisämaksusta. WordPress siis tarvitsee tietokannan toimiakseen, joten sen täytyy olla osana webhotellia. Yleensä nämä vaatimukset on itsestäänselviä, mutta halvassa webhotellissa voi olla teknisiä puutteita.

WordPress vaatii nämä tekniset ominaisuudet:

SSL-sertifikaatti

Nykyään SSL-sertifikaatti on vakiotavaraa, ja sisältyy useihin webhotelleihin samaan hintaan. Jotkut palveluntarjoajat tarjoavat vain maksullista SSL-sertifikaattia, joka saattaa maksaa monin kerroin kelpo webhotellin verran. Varmista siis että paketissa on SSL-sertifikaatti.

Nykyaikainen hallintapaneli

Joillain pienillä palveluntarjoajilla on edelleen webhotelleja tarjolla, joita täytyy hallinnoida täysin manuaalisesti. Webhotellista puuttuu tällöin helppokäyttöinen hallintapaneli, jossa pystyy luomaan sähköpostitilejä, asentamaan WordPressin asennustyökalulla, tekemään ohjauksia ja paljon muuta.

Nykypäiväinen hallintapaneli helpottaa sivuston teknistä hallinnointia, sekä tekee WordPressin asentamisesta ja varmuuskopioinnista sujuvaa.

Asennusohjelma

Yleensä hallintapanelin yhteydessä on lisäksi asennusohjelma, jonka avulla WordPress on helppo asentaa. Samainen asennusohjelma voidaan käskyttää myös ottamaan ohjelman avulla asennetusta sivustosta automaattiset varmuuskopiot.

Tarpeeksi levytilaa

Silloin kun on omat WordPress-sivut, voidaan WordPressin webhotellia käytää myös sähköpostille sekä varmuuskopioille.

Pieni WordPress-sivusto vie kuin 0,1 – 0,2 gigaa levytilaa, suurempi verkkokauppa vie helposti useampia gigatavuja.

Tähän päälle jatkuvasti kasvavat sähköpostitilit sekä muutama varmuuskopio, niin levytilaa saattaa yllättäen tarvitakin enemmän.

Hyvä asiakaspalvelu

Joskus harvoin kun webhotellin asiakaspalvelua tarvitsee, se tulee tarpeeseen. Vastaako asiakaspalvelu yhteydenottoon reippaasti ja saako palvelutarjoajalta apua?

Olemme olleet useampaan pieneen ja isoonkin palveluntarjoajaan, joiden kanssa asiointi ei ole aina helpoimmasta päästä: asiaan ei palata reippaasti, tai vikaa ei saada korjatua. Hyvästä palvelusta kannattaa joskus  maksaa hieman enemmän.