Hyödyllinen ja asiakasta auttava sisältö verkkosivuilla parantaa yrityksen tunnettavuutta ja tuo lisää potentiaalisia asiakkaita hakukoneista. Teimme pikatutkimuksen siitä, miten tämän sivuston kolme eri-ikäistä blogiartikkelia on tuonut vuosien varrella vierailijoita sivustollemme pääasiassa hakukoneista.
Kaikki artikkelit ovat ohjeartikkeleita liittyen WooCommerce-verkkokauppaan ,joiden ensisijainen tehtävä on tarjota apua verkkokaupan hallintaan.
Ohjeartikkeli 1 = 1132 kävijää , 21kk
Vanhin käsiteltävä verkkokauppaan liittyvä ohjeen omainen artikkeli on yksi menestyksekkäimmistä. Tuotteen lisääminen WooCommerce verkkokauppaan on julkaistu Marraskuussa 2017, eli vajaat kaksi vuotta sitten. Kävijäseurantamme paljastaa, että koko aikavälillä sivulla on käyty vähintään 1132 kertaa. Lähes poikkeuksetta vierailija on saapunut hakukoneen kautta.
Ohjeartikkeli 2 = 460 kävijää, 10kk
Seuraava tutustuttava artikkeli on julkaistu Lokakuussa 2018, eli alle vuosi sitten. Maskutavat WooCommerce verkkokauppaan on kerännyt alle vuodessa 460 lukijaa. Ei paha tämäkään tunnin tai kahden kirjoitustyöstä.
Ohjeartikkeli 3 = 29 kävijää, 2kk
Ohje toimitusluokkien lisäämisestä WooCommercen toimituskuluihin on suhteellisen tuore, ja syntyi sen jälkeen kun eräs opastusta tarvitseva verkkokauppias otti yhteyttä ja kysyi opastusta aiheesta. Hän oli lukenut ohjeen tuotteen lisäämisestä, mutta ei löytänyt tarvittavaa tietoa. Näinpä julkaisimme ohjeistuksen blogiin juhannuksen jälkeen, ja kahdessa kuukaudessa se on tavoittanut 29 vierailijaa.
Sisältö auttaa löytämään asiakkaita
Suomalaiset käyttävät Googlen hakukonetta noin 30 miljoonan haun päivävauhdilla, joten kohdistettavia hakusanoja riittää varmasti teidänkin yrityksen osaamisalueelta.
Sisältö on nykypäivänä ensisijainen verkkosivuston hakukonenäkyvyyttä parantava osa-alue. Verkkosivujen sisältö määrittelee hakusanat, joilla yrityksesi verkkosivut löytyvät hakukoneesta. Muita keinoja ei nykyään ole käytettävissä, joten hakukonenäkyvyyden kehittäminen lähtee aina tiedonhakijaa palvelevasta sisällöstä.
Ennen kuin kotisivuja ryhdytään optimoimaan hakukoneille, liikkeelle lähdetään tutustumalla hakusanojen kilpailutilanteeseen, sekä tehdään hakusanatutkimus yrityksellenne kuuluvista hakusanoista. Näiden avulla saadaan viitteitä siitä, millaisella sisällöllä yrityksesi parantaa hakukonenäkyvyyttä sekä saa mahdollisuuden löytää uusia asiakkaita. Sisällön lisäksi hakukoneoptimointiin sisältyy kattava määrä erilaisia toimenpiteitä, jotka auttavat laadukasta sisältöä löytymään hakukoneista.
Auta ja ohjeista, niin saat uusia asiakkaita
Luettuani Googlen ohjeistuksen kuinka sivuston hyödyllisyys määritellään, jäi mieleeni ajatus, että “tarkoitus auttaa vierailijoita” katsotaan positiivisenä ja luottamusta herättävänä eleenä hakukoneen silmissä.
Vaikka ilmaiseksi autettu asiakas ei välttämättä tuo suoraan rahaa pöytään, hän todennäköisesti muistaa yrityksesi seuraavalla kerralla kun tarvitsee taas apua. Ehkä asiakas ei ole juuri sillä hetkellä ostoikkunan kohdalla, mutta sekin päivä voi vielä tulla kohdalle.