Oletpa perustamassa verkkokauppaa tai vaihtamassa maksujärjestelmää, niin tarvitset sopimuksen sen sopivimman maksuvälittäjän kanssa. Kotimaan markkinoilla verkkokauppa tarvitsee paikalliset ja monipuoliset maksutavat.

Vuosi 2021 on tuonut huomattavasti muutoksia verkkokauppojen maksutapojen valintaan. Tässä artikkelissa kerromme lyhyesti tämän vuoden tuomista muutokista maksuoperaattorien keskuudessa.

Verkkokaupan maksutavat vuonna 2021

Viimeisimmät muutokset verkkomaksupalvelun tarjoajissa

Vuoden 2021 aikana Bambora poistui suomalaisten verkkokauppiaiden vaihtoehdoista, kun liiketoiminta myytiin vismalle. Bambora poistui siis Suomesta ja tilalle tuli Visma Pay. Vielä loppuvuodesta tapahtui fuusioituminen kahden maksuvälittäjän kesken, kun Paytrail osti Checkout Finlandin liiketoiminnan. Checkout ja Paytrail muodostavat yhdessä uuden Paytrailin.

Tutustu alta mitä ovat palveluntarjoajien vaihtoehdot verkkokaupan maksutavoiksi.

Vaihtoehdot verkkokaupan maksutavoiksi vuonna 2021

Paytrail

Paytrail sanoo omaavansa markkinoiden kattavimman verkkomaksupalvelun, ja vuoden 2021 fuusioituminen Checkoutin kanssa on vahvistanut Paytrailin työkalupakkia. Paytraililta saat kaikki maksuvaihtoehdot selkeällä hinnoittelulla. Paytrail on tunnettu maksuvälittäjä, joka tarjoaa kattavat maksutavat verkkokauppaan.

Fuusioiduttuaan Checkoutin kanssa Paytrail otti myös edullisemman kuukausimaksun paketin valikoimiinsa. Edullisin Paytrailin maksupalvelu on nyt 14,90 € / kk.

Visma Pay

Vuodesta 2021 alkaen Bambora PayForm verkkomaksupalvelu tunnetaan nimellä Visma Pay. Vismalla on toimiva kokonaisuus ja kaikin puolin laadukas palvelu.  Valittavan on kaksi sopimusvaihtoehtoa verkkokaupan maksutavoille, tutustu Visma Payn hinnastoon.

Klarna

Klarna on mainostanut tarjoavansa sujuvimman maksukokemuksen verkossa Klarna Checkoutilla. Klarna hinnoittelee palvelun selkeästi pelkkien tapahtumien perusteella:
2,79% + 0,35 EUR /tapahtuma, eikä sivuilla olevan tiedon mukaan muita kuluja.

Bluecommerce

Bluecommerce on kotimaan markkinoilla uusin maksuvälittäjä, palvelun tuottaa Verifone. Bluecommercelta löytyy kolme eri sopimusvaihtoehtoa verkkokaupan maksutavoille, tutustu Bluecommercen hinnastoon.