1. Kirjaudu sisään hallintapaneliin
Kirjaudu WordPressin hallintapaneliin kirjoittamalla oman verkko-osoitteesi perään /wp-admin (tämä on vakiopolku, joka toimii ellei ole vaihdettu). Tämä vie sinut kirjautumissivulle, josta pääset sisään antamalla käyttäjätunnuksesi tai sähköpostiosoitteesi, sekä salasanasi.
2.Etsi kohde johon lisäät sisältöä
Jos olet muokkaamassa tai lisäämässä sisältöä jo olemassa olevalle sivulle, niin etsi osio mistä löydät kyseisen tekstin. WordPressissä sisältöosiot löytyvät kolmesta eri paikasta:
- Sivut -välilehdeltä
- Artikkelit -välilehdeltä
- Vimpaimet -välilehdeltä
Etusivun sisältö löytyy joko Sivut -välilehdeltä (Etusivu), tai Vimpaimet -välilehdeltä. Jos etusivu on vimpaimissa, niin etusivun osiot on nimetty esimerkiksi FrontPage1, Frontpage2 ja niin edelleen.
Alasivujen sisältö löytyy Sivut-välilehdeltä.
Blogiartikkelit löytyy Artikkelit-välilehdeltä.
3. Lisää sisältöä
Tekstin lisääminen
Kun löydät oikean kohteen niin ei muuta kuin naputtelemaan! Sisältökentän vasemmassa ylälaidassa näet sisällönmuokkaimen valinnan graafinen/teksti. Käyttämällä graafista näkymää saat lisättyä helposti eri elementtejä, kuten otsikoita, tekstin lihavointia, linkkejä sun muuta. Lisäksi sisältösi näkyy samassa muodossa kuin se tulee näkymään sivuillasi. HUOM! Jos muokkaat tekstiä, jota et ole itse kirjoittanut, on suositeltavaa käyttää teksti-toimintoa. Tämä siksi, että tekstissä saattaa olla html-koodia, ja saattaa pyyhkiytyä pois vaikuttaen sivuston ulkoasuun.
Tekstinmuokkaustoiminnot -palkki sisältää tarvittavat toiminnot teksille, kuten otsikot, lihavoinnin, listaukset, lainaukset, tasaukset ja linkin teon.
Kuvien lisääminen
Kuvia saat lisättyä käyttämällä “lisää media” nappia, ja hakemalla kuvan koneeltasi. Kun kuva on latautunut hallintapaneliin, oikeasta reunasta löydät asetukset kuvalle. Katso nämä läpi ennen kuin lisäät kuvan!
Lisättävät kuvat on hyvä nimetä asiaankuuluvasti, ja olisi hyvä lisätä kuvalle ainakin otsikko, sekä vaihtoehtoinen teksti (tämä teksti näkyy kuvasi tilalla jos kuva ei jostain syystä lataudu). Nämä auttavat hakukonetta ymmärtämään missä kuvasta on kysymys. Lisäksi kuvalle voidaan antaa kuvateksti, joka näkyy kuvan alla sivuillasi. Nämä löytyvät lisää media -ikkunan oikeasta reunasta.
Kuvan nimeämisen alla on lisäksi seuraavat asetukset: liitteen asettelu, linkin kohde, sekä koko.
- Liitteen asettelulla saat määritettyä istuuko kuva jommassa kummassa reunassa vai keskellä.
- Linkin kohde tarkoittaa, että kuvasta saadaan tehtyä klikattava linkki toiseen kohteeseen.
- Kuvan koko on se koko, jossa kuva esitetään kotisivuillasi.
Sisällön lisääminen vimpaimissa
Jos joudut lisäämään sisältöä vimpaimet-osiossa, niin saatoitkin jo huomata että tekstinmuokkain näyttää erilaiselta. Muokkain on yksinkertaisempi, ja siitä puuttuu toimintoja. Voit halutessasi kirjoittaa sisällön valmiiksi sivut-osion muokkaimella, ja siirtää sisällön vimpaimen tekstikenttään.
4. Vinkkejä sisällön lisäämiseen
Otsikot
Jokaisella sivulla tulisi olla vain yksi h1-luokan otsikko. WordPressissä tämä on yhtä kuin alasivun nimi, joten käytä sisältösi pääotsikkona h2-otsikkoa. Näitä voi olla sivulla useampi, ja halutessasi voit käyttää myös alaotsikoita tarpeen mukaan.
Nimeäthän otsikot kuvaavasti, tämä auttaa vierailijaa silmäilemään sivusi läpi saaden paremman ajatuksen kotisivujesi sisällöstä.