Päivitetty 13.12.2023

Koska verkkokauppa elää omatoimisesta myynnistä, on selvää että verkkokaupasta saadaan paras hyöty irti kunnollisilla maksutavoilla ja verkkopankkipainikkeilla. Toimiva ja palveleva maksujärjestelmä kattavilla maksutavoilla voi parantaa verkkokaupan myyntiä, erityisesti kotimaan markkinoilla. Verkossa maksamisen helppous ja sujuvuus on oleellinen osa verkkokaupan perustoimintoja.

Erillisen maksujärjestelmän avulla saat kaikki kotimaan markkinoilla tarvittavat sekä käytetyimmät maksutavat verkkokauppaasi: verkkopankit, korttimaksut, mobiilimaksun ja usein vielä muutakin. Kaikki yleisimmät maksuvälittäjät tarjoavat yleisimmille verkkokauppa-alustoille valmiin liitännän, joten useimmissa tapauksissa maksutapojen kytkentä on sujuva toimenpide.

Sopivan maksujärjestelmän valinta

Kaikki saatavilla olevat maksujärjestelmät ovat toimivia ratkaisuja, joista jokaisen täytyy löytää omaan verkkokauppaan se sopivin maksuvälittäjä. Tilaneesta pääsee hyvin perille tutustumalla jokaiseen palveluntarjoajaan, katsomalla heidän tarjoukset läpi, tutustumalla miten heidän maksupalvelu toimii, sekä mitä muut sanovat heidän palveluistaan.

Yleisesti verkkomaksupainikkeiden käyttö verkkokaupassa maksaa kuukausimaksun + kulut, riippuen  sopimustyypistä. Yleensä maksutavoilla on kiinteä kuukausimaksu, sekä kuluina tulee pieni maksuprovisio jokaisesta välitetystä maksusta. Lopullinen hinta riippuu sopimustyypistä (halvempi kk-maksu, korkeampi provisio), ja yleensä pienellä laskutoimituksella selviää kumpiko palvelumalli on edullisempi käytössä. Alhaisemman kuukausimaksun paketissa on luonnollisesti hieman korkeammat kulut jokaisesta maksutapahtumasta.

Nyrkkisääntönä sanotaan, että karkeasti alle 2000 euron kuukausimyynnillä edullisemman kuukausimaksun paketti tulee halvemmaksi, ja myynnin noustessa korkeamman kuukausimaksun paketti kääntyy kannattavammaksi.

Maksujärjestelmän käyttöönotto ja kytkeminen

Jokainen yleisesti tunnettu maksujärjestelmä on helposti kytkettävissä yleisimpiin verkkokauppa-alustoihin.  Esimerkiksi WooCommerce-verkkokaupassa maksujärjestelmä lisätään verkkokauppaan lataamalla ja asentamalla kyseisen maksuvälittäjän valmis lisäosa.

Ennen maksujärjestelmän kytkemistä tarvitaan verkkokauppiaan tekemä sopimus valitun maksunvälittäjän kanssa. Tunnettuja verkkokaupan maksuvälittäjiä Suomessa ovat PaytrailKlarna, Visma Pay, Bluecommerce sekä Svea. Kaikki ovat lähes keskenään verrattavia palveluja, palveluissa ollen pieniä eroja.

Maksupalvelun tarjoajan tilin auettua tarvitaan vain kauppiastunnus ja salausavain (tai nimeltään vastaavat) ja maksujärjestelmä voidaan kytkeä verkkokauppaan. Varmista aina maksuvälittäjältä että verkkokauppa-alustaasi löytyy toimiva liitännäinen.

Vaihtoehdot verkkokaupan maksuvälittäjäksi

Paytrail

Paytrail sanoo omaavansa markkinoiden kattavimman verkkomaksupalvelun. Tähän viittaa myös se, että Paytrailin saa kytkettyä melkein mihin tahansa verkkokauppa-alustaan. Paytraililta saat kaikki tarvittavat maksuvaihtoehdot selkeällä hinnoittelulla. Paytrail on tunnetuimpia maksuvälittäjiä Suomessa, ja tarjoaa luotettavan ja toimivan maksutapahtuman verkkokauppaan. Checkout Finland yhdistyi osaksi Paytrailia loppuvuodesta 2021, vahvistaen tiimiä, palvelutarjontaa sekä teknologiaa.

Visma Pay

Visma Pay on kotimainen maksuvälittäjä, ilmestyen markkinoille muutamia vuosia sitten Visman ostettua Bamboran Suomen maksuvälityksen liiketoiminta. Visma Paylla on siis vakaa ja kehittynyt maksujärjestelmä kattavilla maksutavoilla. Visma Pay kytkeytyy helposti ainakin WooCommerceen, Magentoon sekä Prestashoppiin, ja lisäksi muutamaan pienempään verkkokauppa-alustaan.

Klarna

Klarna on mainostanut omaavansa sujuvimman maksukokemuksen verkossa Klarna Checkoutilla. Klarna hinnoittelee palvelun selkeästi pelkkien tapahtumien perusteella:
2,79% + 0,35 EUR /tapahtuma, eikä muita kuluja.

Bluecommerce

Bluecommerce on maksuvälittäjistä uusin tulokas kotimaan markkinoilla. Palvelun tarjoaa Verifone. Bluecommercen maksujärjestelmälle on valmiit liitännät seuraaville alustoille: WooCommerce, Magento, OpenCart, Prestashop, Drupa, osCommerce ja ZenCart. BlueCommercesta mainittakoon, että maksujärjstelmän asennus ja asetus on hieman tavanomaista vaativampi. Verifonen maksutavoille löytyy kolme eri sopimusvaihtoehtoa, tutustu Bluecommercen hinnastoon.

Svea

Svea tarjoaa myös maksupalvelun verkkokauppaan. Svean verkkomaksupalvelu tekee maksamisesta helppoa sekä yksityishenkilöille että yrityksille. Maksutapoina Svealla on rivistössään verkkopankkimaksut, korttimaksut, kolme eri mobiilimaksua, PayPal sekä kolme maksuaikaa tarjoavaa maksutapaa.

Kaikki  yllämainitut palveluntarjoajat tarjoavat toimivan maksuratkaisun verkkokauppaan. Tunnetuimpia maksuvälittäjiä meille verkkokauppojen toteuttajana ovat Paytrail, VismaPay sekä Klarna. Jos olet WooCommerce-verkkokauppias, tutustu myös tarkemmin WooCommercen maksutapoihin.

Kattavat maksutavat verkkokauppaan

Maksutapoja on nykyään paljon: verkkopankkimaksu, korttimaksu, mobiilimaksu, osamaksu ja vaikka mitä. Valitessasi maksujärjestelmää verkkokaupallesi, tutustu myös palveluntarjoajan maksutapavalikoimaan, jotta saat parhaiten sopivan kokonaisuuden verkkokauppasi asiakkaalle.

Verkkokaupassa on hyvä olla mahdollisimman laaja valikoima maksutapoja, jotta jokainen asiakas saa valita sen sopivimman. Tämä voi osaltaan parantaa verkkokaupan myyntiä ja konversioastetta.

Aiheen vierestä