Jos olet kiinnostunut WordPress -kotisivujen tai WooCommerce -verkkokaupan hinnasta, olet saapunut oikeaan paikkaan. Olemme suunnitellut, totetettaunut, huoltanut ja säätänyt WordPress-sivustoja yli viisi vuotta. Tässä WordPress-hinnastoamme vuodelta 2021.

WordPress-hinnaston sisältö

Domain ja verkko-osoite WordPressille

Hinta noin 50 - 200 euroa / vuosi

WordPress-julkaisujärjestelmällä toteutetut verkkosivut tarvitsevat aina webhotellin sekä tietysti verkko-osoitteen (eli domainin) jotta sivusto saadaan nettiin ja näkyville. Tavallisen webhotellipaketin lisäksi WordPressille on saatavilla suorituskykyisempi, juuri WP:lle optimoitu nopeampi webhotelli.

Tavallisen ja toimivan webhotellin saat WordPressille jopa alle 50 eurolla vuodeksi. Edullisin WordPressille sopiva webhotelli, jota uskaltaa suositella, on Domainhotelli. Kolmen tähden webhotellin normaalihinta vain 4,90 € kuukaudessa, sisältäen 20 gigaa levytilaa, 10 sähköpostitiliä, ilmainen SSL sekä helppokäyttöinen cPanelin hallintapaneli.

Jos haluat maksaa WP:n webhotellista hieman enemmän, Hostingpalvelu voisi olla hyvä vaihtoehto optimoidulla WordPress-hotellilla. Hintaa webhotellille karkeasti 10 – 30 euroa kuukaudessa, riippuen paketin koosta.

WordPress -julkaisujärjestelmä on ilmainen

Hinta 0 euroa / vuosi

WordPress on ilmainen ladata ja päivittää, eli käytettävästä alustasta ei tule sellaisenaan lisenssimaksuja. Huomaathan, että WordPress -julkaisujärjestelmään voidaan liittää maksullisia lisäosia, mutta itse vakiokuntoinen julkaisujärjestelmä on aina ilmainen.

WordPress -kotisivujen hinta

Itse tehtynä alkean 0 euroa, ammattilaisen tekemänä hinta alkaen 1650 € + alv

Jos osaamista ja intoa riittää, simppelit kotisivut voi laittaa pystyyn myös itse ihan ilmaiseksi. Usein tämä ei kuitenkaan ole vaihtoehto, varsinkaan kasvuhaluiselle yritykselle. Yrityksen kotisivujen täytyy huokua laatua ja toimia hienosti kaikilla laitteilla.

Suurin kuluerä WordPressin suhteen syntyy ammattilaisen työstä verkkosivuston toteutuksen suhteen. Mitä laajempi kokonaisuus, sitä enemmän hintaa. Tavalliset WordPress -kotisivut muutamalla alasivulla tehdään meillä vuonna 2021 hintaan 1650 € + alv.

WordPress -verkkokauppa

WooCommerce -verkkokauppa alkaen 2250 € + alv

WordPress -sivusto voidaan myös laajentaa verkkokaupaksi hyödyntämällä WooCommerce -verkkokauppalisäosaa. Myös WooCommerce on ilmainen käyttää, ei lisenssimaksuja.

WooCommerce -verkkokaupassa voi myydä fyysisten tuotteiden lisäksi palveluita sekä ladattavia tuotteita. WooCommercen pystyttämiseen sisältyy myös vakiomuotoisten toimituskulujen asettaminen sekä maksujärjestelmän kytkentä.

WordPress ylläpito / huolenpito

Hinta alkaen 35 euroa / kk + alv

Koska WordPress -sivustoa pidetään itse yllä, sen huollosta täytyy myös huolehtia. WordPressin, käytetyn teeman sekä lisäosien ohjelmistopäivitykset voi tehdä helposti hallintapanelista. Kannattaa myös huomioida, että WordPressin päivittäminen ei ihan aina suju ongelmitta, vaan sivusto voi pahimmassa tapauksessa rikkoitua virheellisen päivityksen johdosta.

Kun yrityksen johdolla on parempaa tekemistä kuin päivitellä kotisivuja, WordPress -huolenpito usein ulkoistetaan osaavalle tekijälle. Meillä WordPress -sivuston ylläpitoon sisältyy ohjelmistopäivitysten hoitaminen, UpTime-seuranta palvelimen toimintakatkojen havaitsemiseksi sekä tukipalvelu.