Kiinnostaako WordPressin hinta? Vaikka WordPress-julkaisujärjestelmä on ilmainen, syntyy WordPress-sivustostakin aina kuluja. Osaava tekijä pystyy luomaan verkkosivuston WordPressillä lähes ilmaiseksi, toinen saattaa hankkia ammattilaisen tekemän sivuston tuhansilla euroilla. Kerromme tässä jutussa, mistä WordPressin hinta muodostuu ja mitkä asiat vaikuttavat hintaan.

Päivitetty 22.12.2023

WordPress-hinnaston sisältö

Domain ja webhotelli

Verkko-osoite noin 15 - 20 euroa / vuosi

Webhotelli noin 70 - 300 euroa / vuosi

WordPress-julkaisujärjestelmällä toteutetut verkkosivut tarvitsevat aina webhotellin ja verkko-osoitteen (domain), jotta sivusto saadaan nettiin ja näkyville. Tavallisen webhotellipaketin lisäksi WordPressille on saatavilla suorituskykyisempiä, juuri WP:lle optimoituja tehokkaampia webhotelleja joista joutuu maksamaan hieman enemmän.

Tavallisen ja toimivan webhotellin voit saada WordPressille sopien jopa alle 50 eurolla vuodeksi. Edullisin WordPressille sopiva webhotelli, jota osataan suositella, on Domainhotelli. Kolmen tähden webhotellin normaalihinta vain 5,90 € kuukaudessa + alv, sisältäen 20 gigaa levytilaa, 10 sähköpostitiliä, ilmainen SSL sekä helppokäyttöinen cPanelin hallintapaneli.

Jos haluat maksaa WP:n webhotellista hieman enemmän, Zoner tai Hostingpalvelu voisi olla hyvä vaihtoehto optimoidulla WordPress-hotellilla. Hintaa webhotellille karkeasti 10 – 30 euroa kuukaudessa, riippuen paketin koosta.

Verkko-osoitteen hinta on normaalisti 10-20 euroa vuodessa, joka tarvitaan aina webhotellin lisäksi.

WordPress -julkaisujärjestelmä

Hinta 0 euroa / vuosi

WordPress on ilmainen ladata ja päivittää, eli käytettävästä alustasta ei tule itsessään lisenssimaksuja. Huomaathan, että WordPress -julkaisujärjestelmään voidaan liittää maksullisia lisäosia, mutta itse ohjelmisto on aina ilmainen.

Lisäksi WordPressille löytyy tuhansia valmiita ja ilmaisia lisäosia, joilla voi toteuttaa haluttuja toimintoja sivustolle.

WordPress -sivuston toteutus

Itse tehtynä alkean 0 euroa

Ammattilaisen tekemänä hinta alkaen 1500 € + alv

Jos aikaa ja intoa riittää, omat WordPress-sivut voi laittaa pystyyn myös itse ihan ilmaiseksi.WordPress asennetaan webhotelliin ja ei muuta kun rakentamaan.

Jos oma osaaminen ei riitä haluttuun sivuston laatutasoon, löytyy markkinoilta paljon ammattiapua WordPressille. Suurin kuluerä WordPressin suhteen syntyy ammattilaisen työstä verkkosivuston toteutuksen suhteen. Mitä laajempi kokonaisuus, sitä enemmän hintaa.

Yksinkertaiset kotisivut pienelle yritykselle voit saada freelancer-suunnittelijalta muutamalla satasella, mutta laajempi ja ammattimaisempi sivustokokonaisuus kustantaa helposti tuhansia euroja.

WordPress -verkkokauppa

Itse tehtynä alkean 0 euroa

WooCommerce -verkkokauppa alkaen 2250 € + alv

WordPress -sivusto voidaan myös laajentaa WooCommerce-verkkokaupaksi ilmaisella lisäosalla. Kuten WordPress, myös sen tunnetuin verkkokauppalisäosa WooCommerce on ilmainen ladata ja käyttää, eikä sisällä lisenssimaksuja.

WooCommerce on yleisin tapa laajentaa WordPress-sivusto verkkokaupaksi. WordPress-pohjaisen verkkokaupan kiinnostaessa tutustu myös WooCommerce-hinnastoon.

WordPress ylläpito / huolenpito

Itse päivitettynä 0 euroa

WP-huolenpito hinta alkaen 40 euroa / kk + alv

Koska WordPress -sivustoa pidetään itse yllä, sen huollosta täytyy myös huolehtia. WordPressin, käytetyn teeman sekä lisäosien ohjelmistopäivitykset voi tehdä helposti hallintapanelista parilla napin painalluksella. Kannattaa kuitenkin huomioida mahdollisuus, että WordPressin päivittäminen ei ihan aina suju ongelmitta, vaan sivusto voi pahimmassa tapauksessa rikkoitua virheellisen päivityksen johdosta.

Kun yrityksen johdolla on parempaa tekemistä kuin päivitellä kotisivuja, WordPress -huolenpito usein ulkoistetaan osaavalle tekijälle. Meillä WordPress -sivuston ylläpitoon sisältyy ohjelmistopäivitysten hoitaminen, UpTime-seuranta palvelimen toimintakatkojen havaitsemiseksi sekä lisäksi tukipalvelu.

WordPress huolto- ja korjaustyöt

Hinta alkaen 70 euroa + alv / tunti

WordPressin ollessa itse ylläpidettävä ja huollettava avoimen lähdekoodin ohjelmisto, sen tekninen toimivuus jää käytännössä sivuston omistajan vastuulle. Lisäksi WordPress -sivusto koostuu eri osapuolten tekemien ohjelmistojen yhdistelmästä (itse WP, teema sekä käytettävät lisäosat), joka tuo pienen epävarmuustekijän kuvioihin päivitystilanteissa. Yleisimmät huoltotarpeet WordPressin suhteen liittyvät päivityksen yhteydessä syntyneisiin konflikteihin, tai sivusto on saattanut imaista haittaohjelman sisäänsä puutteellisen tietoturvan takia.

WordPress-sivusto voi siis käytännössä mennä epäkuntoon, jolloin on WordPress-tuki tarpeen. Ammattiapu WordPress-sivuston korjaamiseen kustantaa muutamasta kympistä ylös päin, riippuen tekijästä ja hinnoittelusta.