WordPress-kotisivut

WordPress on nykyään ylivoimaisesti suosituin julkaisujärjestelmä kotisivujen alustana, eikä suotta. Se on ilmainen avoimen lähdekoodin alusta, jota on helppo käyttää ja se on aina laajennettavissa.

Wordṕress-kotisivut - sisältö

WordPress - ylivoimaisesti käytetyin alusta kotisivuille

WordPress-julkaisujärjestelmä julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 2003 pelkkänä blogialustana. Vuosien saatossa siitä on tullut todella suosittu julkaisujärjestelmä, jolla voidaan tehdä esimerkiksi kotisivut yritykselle tai WordPress-verkkokauppa.

WordPress perustuu avoimeen lähdekoodiin, joten sen lataaminen, käyttäminen ja päivittäminen on ilmaista. WordPress pyörittää nykyään noin kuuttakymmentä prosenttia (60 %)  kaikista julkaisujärjestelmällä rakennetuista verkkosivuista.

Koska WordPress on laajalti käytetty alusta, sen käyttäminen on huolettomampaa: se kehittyy ja kasvaa hyvää vauhtia, sekä osaajia löytyy paljon. Kaiken lisäksi WordPress -kotisivut ovat omaisuuttasi, koska ylläpidät niitä omassa webhotellissasi ja omaat täyden hallintaoikeuden sivuston tiedostoihin.

WordPress pähkinänkuoressa

Milloin WordPress -kotisivut ovat sopiva valinta?

WordPressin käyttöä kotisivujen alustana tukee moni asia. Sen lisäksi että WordPress -kotisivut ovat alustaltaan ilmaiset, sen yleisyys ja tunnettavuus tuo huomattavia etuja. Et ole koskaan sidoksissa tiettyyn palveluntarjoajaan, vaan voit etsiä sopivan asiantuntijan avuksesi.

Sen lisäksi että WordPressillä voidaan tehdä kotisivut yritykselle, sivustolle voidaan rakennella jos jonkinlaista toimintoa. Tyypillisimpiä ovat esimerkiksi verkkokauppa tai verkkokurssit. Kaiken lisäksi suuri määrä toiminnoista voidaan toteuttaa valmiilla lisäosalla, yleisin laajennus liene WooCommerce-verkkokaupaksi.

Kun kotisivut tehdään WordPress-julkaisujärjestelmällä, ne ovat täysin omistajansa hallussa ja hallittavissa, ilman muita sidonnaisuuksia kuin webhotelli. Webhotelli on WordPress-kotisivujen tarvitsema palvelintila, jonka avulla sivut saadaan verkkoon.

Webhotelli WordPress-kotisivuille

WordPress-kotisivut vaativat webhotellin, jotta ne saadaan nettiin koko kansan ihmeteltäväksi. Sopivan webhotellin valintaan kannattaa panostaa, kotisivujesi toimivuuden sekä mielenterveytesi tähden.

Oleellista on, että hankit webhotellin vain luotettavalta toimijalta, jolls palvelu pelaa lähes moitteetta. Tutustu tarkemmin aiheeseen webhotellin valinta WordPress-kotisivuille, tai ota yhteyttä niin jutellaan aiheesta.

WordPress-kotisivut - mitä maksaa?

Vaikka WordPress -julkaisujärjestelmä on ilmainen, kotisivujen toteutus maksaa aina jotakin. Halvimmillaan jokainen voi tehdä WordPress-kotisivut itse, mutta harjoitus tekee mestarin myös kotisivujen teossa.

WordPress-kotisivuille on paljon tekijöitä ja osaajia, joka tekee palveluntarjoajien joukosta kirjavan sekä hintahaitarista laajan. Yksinkertaisen WordPress-sivuston voi saada parhaillaan muutamalla satasella, laajempien sivustokokonaisuuden maksaessa helposti useita tuhansia euroja. Myös palveluntarjoajien väliset hintaerot voivat olla tuhansia euroja, ja jokaisella on syynsä hintaan.

WordPress-kotisivujen lopputuloksessa voi olla huomattavia eroja sivujen tekijästä riippuen, siitäkin huolimatta, että kaikki vaihtoehdot ovat WordPress-kotisivuja. Laadulla on myös hintansa, eli tekijöiden ammattitaidossa on myös vaihtelua.

Tee kotisivut itse ihan ilmaiseksi

Halvin tapa on hankkia kotisivut yritykselle itse tehden. Tällöin kotisivut ovat melkein ilmaiset, koska kuluja niistä syntyy ennemmin tai myöhemmin joka tapauksessa. Haaveet ilmaisista kotisivuista kannattaa unohtaa, jos kokemusta kotisivujen tekemisestä ei löydy. Mutta jos hinta on este, on parempi tehdä kotisivut itse kuin jättää tekemättä. Pääasia on että ei jää ilman kotisivuja.

Kahden tonnin WordPress-kotisivut

Esimerkiksi keskimääräinen WordPress-kotisivujen hinta meillä on noin 2000 euroa. Tähän hintaan saa muutaman sivun sisältävät nykyaikasella ja selkeällä ja siistillä ulkoasulla olevat sivut, tarkasti mobiilioptimoituna avaimet käteen. Päälle tulee yleensä muutama tunti henkilökontaista konsultointia.

Google-optimoi WordPress-kotisivusi

Google-optimoinnin tehtävä on pitää huolta yrityksen kotisivujen Google-näkyvyydestä. Sisältö on kasvavissa määrin parasta Google-optimointia, mutta on myös muita keinoja kehittää yrityksen kotisivujen hakukonenäkyvyyttä. Hakukoneoptimointi on jatkuvaa ja pitkäjänteistä työtä, joka voi tuoda selviä tuloksia kotisivujen ollessa muutoin myyntikuntoiset. WordPress on teknisesti katsottuna hyvä alusta hakukoneoptimoinnin suhteen, tarjoten hyvät puitteet Google-optimoinnille.

WordPressin esittelyä lyhyesti

WordPress on monimutkainen laitos, mutta käyttäjän näkökulmasta varsin helppokäyttöinen. Ymmärtääksesi WordPress-kotisivujen luonnetta, alla muutama mainittava asia.

WordPressin hallintapaneli

WordPressiä hallinnoidaan erillisen hallintapanelin kautta, jonne kirjaudutaan käyttäjätunnuksilla. WordPressin hallintapanelin on kehuttu olevan yksi käyttäjäystävällisimmistä, ja yleensä sen peruskäyttö sujuu melkein keneltä tahansa.

Yleisin syy kirjautua hallintapaneliin on ohjelmistojen päivittäminen sekä sisällön hallinnointi.

WordPress-hallintapanelin näkymä
Tältä näyttää WordPressin hallintapaneli

WordPressin teema ja lisäosat

WordPress-kotisivut tehdään käyttäen teemaa, joka luo raamit sivuston rakenteelle sekä osalle ulkoasua. Helpoimmillaan WordPress-sivut toteutetaan valmisteemalla, mutta silloin ulkoasu on melko pitkälle ennalta määritelty.

WordPressille on saatavilla tuhansia ilmaisia lisäosia, joiden avulla saadaan erilaisia toimintoja kotisivuille. Jos tarvittavia ja tarpeeksi laadukkaita valmisratkaisuja ei ole tarjolla, voidaan WordPress-kotisivuille koodata halutut toiminnot.

WordPressin nopeusoptimointi

Koska latausnopeudesta on tullut oleellinen tekijä, kerrottakoon että WordPressin voin optimoida lataamaan sivut nopeasti. Tähän tarvitaan teknisiä toimenpiteitä, sisältäen esimerkiksi kuvien optimoinnin, tiedostojen pakkaamisen, välimuistin käyttöönoton.

WordPressin optimointi on yleensä edessä ennemmin tai myöhemmin, joten parempi laittaa WP-sivujen latausnopeus kuntoon heti alusta asti.

Pyydä tarjous WordPress-kotisivuista

Kun on aika alkaa kartoittamaan WordPress-kotisivujen toteutuksen vaihtoehtoja, ota meihin yhteyttä. Mietitään yhdessä miten suunnitelmasi pohjalta kannattaisi edetä.

WordPressin ylläpito

Koska WordPress-kotisivuja pyöritetään omassa webhotellissa, niin alustan tekniikasta täytyy myös huolehtia itse. Oleellisin tehtävä WordPress-sivujen kohdalla on ohjelmistopäivitykset, joita tipahtelee vähän väliä sekä WordPressille että käytetyille lisäosille ja teemalle.

Tekninen huolenpito

Kun kotisivut on tehty WordPress -julkaisujärjestelmällä, on sivuston  ohjelmistopäivityksistä pidettävä huolta, tavalla tai toisella. Päivitetty verkkosivusto takaa paremman teknisen toimivuuden sekä tietoturvan.

Sisältöpäivitykset

Sisällön päivittäminen on nykypäivänä WordPressillä helppoa. Sivujen sisällön hallinnointi ja muokkaaminen riippuu kotisivujen toteutustavasta. Nykyään saatavilla on useita ratkaisuja sivujen toteutukseen ja hallinnointiin. Visuaaliset drag and drop -sivurakentajat ovat kehittyneet viime vuosina valtavasti, ja näistä mainittakoon kärkisijaa pitävä Elementor. Olemme toteuttaneet lähes kaikkien WordPress-kotisivujen ulkoasun Elementorilla viime vuosina.

Blogi löytyy myös vakiona, jolla on kätevä julkaista uutta sisältö kotisivujen blogissa. Varmistathan myös, että WordPress-kotisivujesi tekijä ei rakenna mitään omaviritteisiä estoja sisällön hallinnointiin ja sivuston muokkaamiseen. Näin sinulla on täysi hallinta sivustostasi ja sen sisällöstä.

Apua WordPressin ylläpitoon

Kotisivujen päivättäminen ja niiden pyörittäminen ei sovi kaikille. Tästä syystä tarjoamme myös huolentpito- sekä sisällönpäivityspalvelua WordPress-kotisivuille.

Kokemuksia WordPressistä

WordPress on yleisesti ottaen hyvin mukava alusta verkkosivuille, mutta pientä moitittavaakin on tullut vastaan. Tässä WordPressin hyvät ja huonot puolet:

WordPressin hyvät puolet

WordPressillä tehdyt kotisivut ovat aina yrityksesi omaisuutta, etkä ole sidottu tiettyyn palveluntarjoajaan. Tarvitset vain webhotellin ja verkko-osoitteen WordPress-sivuston julkaisemiseen.

WordPress -kotisivuja voidaan muokata ja kehittää lähes loputtomasti. WordPress-sivuille voidaan asentaa hintalaskuri, ajanvarausjärjestelmä, verkkokauppa sekä paljon muuta. Osa lisätoiminnoista voidaan toteuttaa valmiilla lisäosilla, mutta erikoisemmat toiminnot voidaan joutua koodaamaan alusta alkaen. Blogitoiminto löytyy vakiona.

WordPressin hallintapaneli on yksi helppokäyttöisimmistä. Lisäksi kotisivut voidaan tehdä niin, että kaikki sisältö on helposti muokattavissa.

WordPressin huonot puolet

WordPress on ilmainen julkaisujärjestelmä, jota kehitetään jatkuvasta WP-yhteisön voimin. Kun uusi versio WordPressistä julkaistaan, päivitykset näkyvät automaattisesti hallintapanelissa. Päivittäminen hoituu parilla napin painalluksella. Lisäksi WordPress kotisivujen lisäosat ja teema ovat päivitettävissä ajoittain.

WordPress-kotisivuihin saattaa iskeä toimintahäiriö, jolloin tarvitsee WordPress-ammattilaisen apua. Kukaan ei siis varsinaisesti takaa palvelun täydellistä toimintaa, ja bugeja mahtuu kaikkiin ohjelmistoihin.

Lisää WordPressistä

wordpress-nopeusoptimointi

WordPress-sivuston nopeusoptimointi

Verkkosivuston latausnopeudesta on tullut entistäkin merkityksellisempi asia. Nopeasti latautuva sivusto on parempi sekä asiakkaasi että Googlen mielestä. Tarvitseeko WordPress-sivusto nopeusoptimointia? Useimmiten tarvitsee. Verkkosivujen latausnopeuden merkitys

Lue lisää »
Webhotellin valintaohje WordPressille

Webhotellin valinta WordPress-verkkosivuille

WordPress-julkaisujärjestelmällä toteutetut verkkosivut tarvitsevat webhotellin, jotta ne saadaan verkkoon. Webhotelli on valmis kuukausimaksullinen palvelu, joka hankitaan palvelimen ylläpitäjältä. Webhotelli toimii sekä verkkosivujen että sähköpostin ylläpitoon.

Lue lisää »