WordPress kotisivut

WordPressistä on tullut markkinavaltias kotisivujen alustana, eikä suotta. Se on ilmainen, helppo käyttää ja aina laajennettavissa. Kerromme mitä sinun on hyvä tietää WordPressistä kotisivujen alustana.

WordPress-julkaisujärjestelmä kotisivujen alustana

WordPress-julkaisujärjestelmä julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 2003 blogialustana. Pikkuhiljaa siitä on tullut todella suosittu julkaisujärjestelmä, jolla voidaan tehdä kotisivut yritykselle tai WordPress-verkkokauppa. WordPress perustuu avoimeen lähdekoodiin, joten sen käyttäminen on ilmaista.

WordPress pähkinänkuoressa

  • Avoimen lähdekoodin julkaisujärjestelmä
  • Ylivoimaisesti suosituin alusta verkkosivuille
  • Ilmainen käyttää, ei lisenssimaksuja
  • Ei sitoumuksia palveluntarjoajaan
  • Lähes loputtomasti laajennettavissa

Webhotelli WordPress-kotisivuille

WordPress-kotisivut vaativat webhotellin, jotta ne saadaan nettiin koko kansan ihmeteltäväksi. Sopivan webhotellin valintaan kannattaa panostaa, kotisivujesi toimivuuden sekä oman mielenterveytesi tähden. Tutustu tarkemmin aiheeseen webhotellin valinta WordPress-kotisivuille.

WordPressin tekniikka lyhyesti

WordPress on monimutkainen laitos, mutta käyttäjän näkökulmasta varsin helppokäyttöinen. Ymmärtääksesi WordPress-kotisivujen luonnetta, alla muutama mainittava asia.

WordPressin päivittäminen

WordPressin tekniikasta täytyy jonkun hieman huolehtia.

WordPressin ohjelmistolle, teemoille ja lisäosille tulee jatkuvasti päivityksiä. Tekniset päivitykset ovat ohjelmiston kehittämiseen sekä korjaamiseen liittyviä parannuksia, sisältäen myös tietoturvapäivityksiä. Pitämällä WordPressin ja lisäosat päivitettynä, sivuston suorituskyky ja tietoturva pysyvät parhaalla tasolla.

WordPressin teema ja lisäosat

WordPress-kotisivut tehdään käyttäen teemaa, joka luo raamit sivuston rakenteelle sekä osalle ulkoasua. Helpoimmillaan WordPress-sivut toteutetaan valmisteemalla, mutta silloin ulkoasu on melko pitkälle ennalta määritelty.

WordPressille on saatavilla tuhansia ilmaisia lisäosia, joiden avulla saadaan erilaisia toimintoja kotisivuille. Jos tarvittavia ja tarpeeksi laadukkaita valmisratkaisuja ei ole tarjolla, voidaan WordPress-kotisivuille koodata halutut toiminnot.

WordPressin hallintapaneli

WordPressiä hallinnoidaan erillisen hallintapanelin kautta, jonne kirjaudutaan käyttäjätunnuksilla. WordPressin hallintapanelin on kehuttu olevan yksi käyttäjäystävällisimmistä, ja yleensä sen peruskäyttö sujuu melkein keneltä tahansa.

Yleisin syy kirjautua hallintapaneliin on ohjelmistojen päivittäminen sekä sisällön hallinnointi.

WordPress kotisivujen hinta

WordPress-kotisivut hankitaan yleensä sopivalta tekijältä kertakorvausta vastaan, jonka jälkeen kotisivut ovat tilaajan omaisuutta. Meillä WordPress-kotisivujen hinta on edullisimmillaan 1000 euroa + alv.

Kokemuksia WordPressistä

WordPressin hyvät puolet

WordPressillä tehdyt kotisivut ovat aina yrityksesi omaisuutta, etkä ole sidottu tiettyyn palveluntarjoajaan. Tarvitset vain webhotellin ja verkko-osoitteen WordPress-sivuston julkaisemiseen.

WordPress -kotisivuja voidaan muokata ja kehittää lähes loputtomasti. WordPress-sivuille voidaan asentaa hintalaskuri, ajanvarausjärjestelmä, verkkokauppa sekä paljon muuta. Osa lisätoiminnoista voidaan toteuttaa valmiilla lisäosilla, mutta erikoisemmat toiminnot voidaan joutua koodaamaan alusta alkaen. Blogitoiminto löytyy vakiona.

WordPressin hallintapaneli on yksi helppokäyttöisimmistä. Lisäksi kotisivut voidaan tehdä niin, että kaikki sisältö on helposti muokattavissa.

WordPressin huonot puolet

WordPress on ilmainen julkaisujärjestelmä, jota kehitetään jatkuvasta WP-yhteisön voimin. Kun uusi versio WordPressistä julkaistaan, päivitykset näkyvät automaattisesti hallintapanelissa. Päivittäminen hoituu parilla napin painalluksella. Lisäksi WordPress kotisivujen lisäosat ja teema ovat päivitettävissä ajoittain.

WordPress-kotisivuihin saattaa iskeä toimintahäiriö, jolloin tarvitsee WordPress-ammattilaisen apua. Kukaan ei siis varsinaisesti takaa palvelun täydellistä toimintaa, ja bugeja mahtuu kaikkiin ohjelmistoihin.

Lisää WordPressistä

Webhotellin valintaohje WordPressille

Webhotellin valinta WordPress-verkkosivuille

WordPress-julkaisujärjestelmällä toteutetut verkkosivut tarvitsevat webhotellin, jotta ne saadaan verkkoon. Webhotelli on valmis kuukausimaksullinen palvelu, joka hankitaan verkkopalvelimen ylläpitäjältä. Webhotelli toimii sekä verkkosivujen että sähköpostin ylläpitoon.

Lue lisää »

WordPress – kotisivut ja verkkokauppa

WordPress on ylivoimaisesti maailman käytetyin verkkosivustojen alustana toimiva sisällönhallinta­järjestelmä, jolla hoituu kotisivut, blogi ja verkkokauppa. Jo 27% kaikista verkkosivustoista on rakennettu WordPressillä. WordPress laajenttuu verkkokaupaksi

Lue lisää »
×

Ostoskori