Elementor on nykyään yksi suosituimpia lisäosia WordPressille, jolla saadaan rakennettua sivupohjia ja ulkoasuja helposti ja tehokkaasti. Tarinamme alkoi Elementorin kanssa jo Maaliskuussa 2018, kun tämä lisäosa tuli ensimmäisen kerran vastaan. Lyhyen kokeilun jälkeen pian selvisi, että Elementorilla jatketaan, eikä paluuta ole ollut. Nyt kerromme sinulle tarkemmin millainen peli Elementor on.

Mikä Elementor on?

Elementor on WordPress-sivustolle asennettava lisäosa, jolla luodaan sivuston ulkoasu sekä visuaaliset elementit. Elementor on ollut markkinoilla vuodesta 2016 alkaen, ja me otimme sen käyttöön alkuvuodesta 2018. Jo tuolloin Elementor oli selvästi edistyksellinen tapa toteuttaa WP-sivujen ulkoasu, mutta kehitys- ja kasvu on jatkunut läpi nämä vuodet. Vuonna 2024 Elementor on käytössä yli 5 miljoonalla WordPress-sivustolla, ollen mielestämme paras tapa toteuttaa esimerkiksi yrityksen kotisivut tai verkkokauppa jopa isommallekin yhtiölle.

Elementorin tuomat hyödyt WordPress-sivustolle

Elementorista tekee tehokkaan sen helppokäyttöisyys ja monipuolisuus. Vuonna 2018 olimme avoimia uudelle tavalla toteuttaa WordPress-sivustoja, eikä vastaava, selvästi vanhemman aikakauden Divi kiinnostanut yhtään sen kömpelyyden ja vaikeaselkoisuuden takia. Elementorin löydettyämme muutaman minuutin kokeilu antoi vahvan tunteen, että tämä sivurakentaja on toimiva!

Elementor on helppokäyttöinen ja intuitiivinen. Elementorilla tehtyä sivustoa pystyy muokkaamaan käytännössä lähes kuka tahansa, eikä aina tarvitse kysellä sivuston koodanneen tyypin perään. 

Tästä lisäosasta on ilmaisversio, joka on melko suppea vaativampaan käyttöön. Ammattikäyttöön löytyy lisäksi Pro -versio, joka on maksullinen. Pro:sta löytyy kaikki mitä ulkoasun toteutukseen voi tarvita, ihan WooCommerce-verkkokauppaa myöden.

Elementor sivurakentaja WordPressille
Tältä näyttää Elementorin muokkain, jolla sivupohjat ja ulkoasut rakentuu helposti

Elementorin tärkeimmät ominaisuudet

Elementorin voidaan sanoa tuovan erityisiä hyötyjä WordPress-sivustolle. Tässä listaus Elementorin tärkeimmistä ominaisuuksista, joista erityisesti olemme tykänneet.

  • Drag and drop -editori: Elementorin muokkaustila on intuiivinen ja helppokäyttöinen. Sivujen muokkaus onnistuu lähes täysummikolta hyvin lyhyellä perehdytyksellä.
  • Koodarivapaa sivusto: Ennen aikoinaan ulkoasuja koodattiin kehittäjien toimesta, joka vaikeuttaa suuresti sivuston muokkausta. Elementorilla tätä onglemaa ei ole, ja koodarin tarve on erittäin vähäistä.
  • Valmiit elementit ja mallipohjat: Elementor Prosta löytyy kattava valikoima hyödynnettäviä elementtejä sivustolle. Tarvittaessa sivupohjat voi myös tehdä valmiista malleista, joita myös löytyy Elementorista näitä tarvitseville (meillä tehdään aina ulkoasut tyhjästä).
  • Optimoitu hakukoneille: Elementorissa on otettu huomioon hakukoneoptimoinnin tärkeys, ja Elementorin koodi on optimoitu hyvin hakukoneille. Ei siis yllätyksiä luvassa hakukoneoptimoinnin suhteen.
  • Sopii WooCommercelle: Alkuvuosina Elementor ei täysin vastannut WooCommerce-verkkokaupan toteutukseen, mutta nykyään Elementor ja WooCommerce ovat täysin yhteensopivia. Elementor toimii siis hyvin myös verkkokaupan perustamiseen.
  • Jatkuva kehitys: Vuodesta 2018 olemme nähneet saman perusvarman Elementorin, mutta toimintojen määrä on kasvanut jatkuvasti. Tämä tekee Elementorista jatkuvasti tehokkaamman sivurakentajan, ja kehitys jatkuu edelleen.

Elementor-osaaja avuksi

Elementorin helppokäyttöisyyden ja ymmärrettävyyden takia se soveltuu myös tee-se-itse -sivuston tekijälle suhteellisen hyvin. Tietysti myös Elementorin kohdalla kokemus on avuksi, mutta jos intoa ja käsitystä riittää, niin Elementorille suosittelut.

Useimmin yritykset ulkoistavat verkkosivuston toteutuksen osaavalle web-suunnittelijalle. Koska WordPress on niin tunnettu ja yleinen alusta verkkosivustoille ja verkkokaupoille, myös Elementor-osaajalle on nykyään kysyntää.

Jos haluat kuulla lisää Elementorin sopivuudesta WordPress-projektiinne, niin ota meihin yhteyttä. Katsotaan yhdessä millaiset lähtökodat Elementor tarjoaa teidän käyttöönne.