WooCommerce-verkkokauppa

WooCommerce on WordPress-julkaisujärjestelmään kytkettävä lisäosa, jonka avulla WordPress-sivusto muuttuu verkkokaupaksi. WooCommerce on suosittu ja monipuolinen verkkokauppa-alusta: kauppa on ilmainen ladata ja päivittää, lähes rajattomasti muokattavissa sekä oikeasti omaisuuttasi.

WooCommerce-verkkokauppa - sisältö

Mikä on WooCommerce?

WooCommerce on WordPressin tunnetuin verkkokauppalisäosa. Nykyään WooCommercesta on tullut yleisimmin käytetty verkkokauppa-alusta, jonka avulla pyörii noin 28 % kaikista internetin verkkokaupoista. Lisäksi se on WordPressin yksi suosituimmista lisäosista, jota on ladattu tätä kirjoittaessa noin 84 miljoonaa kertaa.

WooCommerce pohjautuu WordPressin tavoin avoimeen lähdekoodiin, joten sen lataaminen ja päivittäminen on aina ilmaista. Lisäksi avoin lähdekoodi mahdollistaa verkkokauppa-alustan vapaan muokkaamisen kenen tahansa toimesta. Tämä mahdollistaa WooCommerce-verkkokaupan kehittämisen ilman palveluntarjoajan asettamia rajoitteita.

WooCommercen toimintoja on helppo laajentaa muilla lisäosilla, joiden avulla kauppaan saadaan haluttuija toimintoja.

WooCommerce on ilmainen ja aidosti oma

WooCommerce perustuu WordPressin tavoin avoimeen lähdekoodiin, joten sen lataaminen ja päivittäminen on ilmaista. Näin saadaan helposti WordPress-kotisivuista verkkokauppa. WooCommerce-verkkokauppa on lähes rajattomasti muokattavissa, joten verkkokaupan kehittäminen ei juuri tunne teknisiä rajoituksia. Lisäksi verkkokauppa on kokonaan omaisuuttasi, eli kyseessä on aidosti oma verkkokauppa.

Milloin valita WooCommerce verkkokaupaksi?

Suuren suosionsa WooCommerce on haalinut WordPressin liitännäisenä. WordPressin ollessa ylivoimaisesti suosituin julkaisujärjestelmä verkkosivujen alustaksi, WooCommercesta on tullut kilpailukykyinen ja monipuolinen nettikauppa.

Jos haluat oikeasti oman verkkokaupan, on WooCommerce hyvä vaihtoehto tunnettavuutensa ja suosionsa takia. WordPressille ja WooCommercelle löytyy paljon valmiiksi rakennettuja ratkaisuja sekä huomattava määrä osaavia tekijöitä, joten kaupan kehittäminen ja huoltotyöt ovat helpommin järjestettävissä.

Huomion arvoinen seikka WordPressin ja WooCommercen suhteen on, että nämä alustat ovat itse ylläpidettäviä. Tarvitset siis webhotellin, jonne verkkokauppa asennetaan ja rakennetaan.

WooCommercen perusominaisuudet

WooCommercea on yleisesti näppärä hallita ja pyörittää helppokäyttöisen WordPressin hallintapanelin kautta, ollen hyvä valinta verkkokaupan perustamiseen pienelle tai vähän suuremmallekin verkkokaupalle.

Kauppaan on saatavilla kattava valikoima valmiita liitännäisiä erilaisille lisätoiminnoille. Jos tarvittavaa toimintoa ei löydy valmiina lisäosana, haluttu toiminto voidaan toteuttaa koodaamalla.

WooCommercella voit myydä fyysisten tuotteiden lisäksi myös palveluja sekä ladattavia tuotteita vakiona. Pienellä rakentelulla verkkokauppan voidaan esimerkiksi lisätä tuotteita ajanvarauskalenterilla, jos halutaan myydä esimerkiksi vuokrattavia tuotteita, etäkonsultointia tai muuta vastaavaa.

Tärkeimmät WooCommerce-verkkokaupan ominaisuudet

Yleisiä lisätoimintoja helposti valmiilla lisäosilla

WooCommerce-verkkokauppaan lisätoimintoja tuovilla lisäosilla kaupan kehittäminen on varsin helppoa. Valmiiden lisäosien määrä kasvaa jatkuvasti, ja useimmin kaikki yleiset lisätoiminnot saadaan lisättyä kauppaan kustannustehokkaasti ja nopeasti. Alla muutamia poimintoja saatavilla olevista lisäosista.

Esimerkkejä laajennuksista lisäosilla

Tutustu WooCommercen sopivuuteen

WooCommerce-verkkokauppa on monipuolinen ja tunnettu ratkaisu, joka kasvaa edelleen. Ota meihin yhteyttä, niin jutellaan suunnitelmistasi ja tutustutaan kuinka WooCommerce sopisi sinun verkkokauppasuunnitelmiisi.

WooCommerce-verkkokaupan toteutus

WooCommercen mukaantulo liittyy joko verkkokauppa-alustan vaihtoon tai uuden verkkokaupan perustamiseen. Verkkokauppa-alustan vaihdossa usein tehdään uusi vanhan kaupan korvaaja taustalla valmiiksi, ja julkaistaan lopuksi. Uusi verkkokauppa voidaan taas rakentaa suoraan omaan lopulliseen osoitteeseensa ja käynnistää verkkokauppatoiminta heti kaupan valmistututta.

Webhotelli valmiiksi verkkokaupalle

WordPress-verkkokauppa vaatii oman webhotellin. Tämä tarkoittaa, että kauppias hankkii sopivan webhotellipaketin kaupalle hostingpalveluiden tarjoajalta. WordPress ja WooCommerce asennetaan omaan webhotelliin, jossa sitä myös hallinnoidaan omatoimisesti.

Tuotteiden lisääminen verkkokauppaan

Heti kun WooCommerce on asennettu, voidaan alkaa lisäämään tuotteita verkkokauppaan. Useimmiten jätämme tuotteiden lisäämisen kauppiaan tehtäväksi, jolloin verkkokauppa-alustan käyttö ja tuotteiden hallinnointi tulee heti tutuksi.

Tuotteet voidaan syöttää WooCommerceen myös valmiin tuontilisäosan avulla excel-taulukosta massa-ajona. Tämä vaihtoehto tulee usein kysymykseen verkkokaupan vaihdon yhteydessä.

Ulkoasun rakentaminen

Verkkokaupan toteutukseen kuuluu aina olennaisena osana ulkoasun toteutus. WordPress-sivustojen kohdalla on nykyään useita eri tapoja toteuttaa ulkoasu, mutta tehtävä se on joka tapauksessa.

Verkkokaupan ulkoasuun kannattaa panostaa. Huoliteltu ensivaikutelma ei ole koskaan pahitteeksi, selkeys ja helppokäyttöisyys ovat aina kullan arvoisia asioita.

Maksutavat WooCommercelle

WooCommercessa on vakiona vain pelkistetyt maksuvaihtoehdot, kuten pankkisiirto ja maksu noudettaessa. Nykyään on kuitenkin oleellista, että verkkokaupasta löytyy kattavat maksutavat, jotka tekevät ostamisesta vaivattomampaa. Monipuoliset ja nykyaikaiset maksutavat WooCommercelle saadaan kuitekin kätevästi maksuvälittäjän valmista lisäosaa hyödyntäen.

Verkkokauppias tarvitsee tätä ennen sopimuksen valitun maksuvälittäjän kanssa. Näitä ovat esimerkiksi Paytrail, VismaPay ja Klarna.

Toimituskulujen asettaminen verkkokauppaan

WooCommercessa on hyvät vakiotoiminnot yksinkertaisempien toimituskulujen asettamiseen. Jos toimituskuluihin sisältyy monimutkaisempaa hinnoittelua, voidaan turvautua tarjolla oleviin valmiisiin lisäosiin toimituskulujen muokkaamiseksi haluttuun formaattiin.

Sopiva kumppani WooCommercen toteutukseen?

Kun suunnittelet WooCommerce-verkkokauppaa, tarvitset todennäköisesti asiantuntijan apua verkkokaupan perustamiseen tai uudistamiseen. Olemme toteuttaneet WooCommerce-kauppoja vuodesta 2016, ja haluaisimme kuulla myös sinun suunnitelmistasi. Ota yhteyttä niin suunnitellaan verkkokaupan toteutustasi yhdessä tarkemmin.

Kokemukset WooCommercesta

WooCommercessa on hyvät puolensa, mutta myös joitain heikkoiuksia. Yleisesti ottaen se on monipuolinen verkkokaupparatkaisu monenlaiseen käyttöön.

Usein sanotaan, ettei WooCommerce sovellu erityisen suurelle verkkokaupalle. Näkemyksiä on useita, mutta asia kannattaa ottaa pöydälle, jos verkkokaupassa on vähintään useita tuhansia tuotteita.

Kun harkinnassa on massiivisempi verkkokauppa ja suurempi budjetti, voi vertailun vuoksi olla syytä tarkistaa esimerkiksi Magenton sopivuus verkkokauppa-alustaksi. WooCommerce yleensä voittaa kilpailun toteutuskustannusten ja laajemman verkkokauppa-alustan kehittäjäkunnan avulla.

WooCommercen vahvuudet

WooCommercen heikkoudet

Miltä WooCommerce kuulostaa?

WooCommerce on tullut meille WordPressin kanssa tutuksi viime vuosina. Jos haluat kuulla lisää WooCommercen sopivuudesta ja mahdollisuuksista, ota yhteyttä niin katsotaan tapausta tarkemmin.

WooCommerce-verkkokaupan optimointi

Verkkokaupan optimointi on oleellinen prosessi jokaiselle verkkokauppiaalle. Jokainen verkkokauppa on itsenäiseen myyntityöhön kykenevä alusta, joten sen optimoinnilla voi tehdä suurta eroa verkkokaupan myyntiin. Verkkokauppaan halutaan lisää laadukkaita vierailijoita sekä mahdollisimman hyvä konversioaste. WooCommerce tarjoaa hyvät lähtökohdat optimointiin, sillä se on ehkä hakukoneystävällisin verkkokauppa-alusta.

Mikä olisikaan sen mukavampaa kuin kasvattaa verkkokaupan myyntiä Googlen ja muiden hakukoneiden avustuksella? Tiedämme kokemuksesta, että  verkkokaupan optimointi on tehokas ja kestävä tapa kasvattaa verkkokauppaa ilman jatkuvia mainosponnisteluja. WooCommerce-tekijänä ja hakukoneoptimoinnista kiinnostuneina meiltä löytyy osaamista ja ymmärrystä WooCommercen optimointiin sekä laadukkaan liikenteen hankkimisessa (SEO) sekä verkkokaupan konversion (CRO) parantamisessa.

WooCommercen ylläpito ja huoltaminen

WooCommerce-verkkokauppan ylläpidosta täytyy huolehtia: tämä tarkoittaa että verkkokaupalle tarvitaan erillinen webhotelli, jossa kauppa pidetään pyörimässä. Lisäksi WooCommerce-verkkokaupan järjestelmän ohjelmistopäivityksistä on huolehdittava.

Koska useimmiten verkkokauppa toteutetaan asiantuntevan kumppanin toimesta, myös WooCommercen huolenpito ja jatkokehitys hoituu tarvittaessa valitun palveluntarjoajan avustuksella.

WooCommerce-verkkokaupan hinta

WooCommercen hinta on kysymys, joka askarruttaa monia. WordPressin ja WooCommercen ollessa avoimen lähdekoodin ohjelmistoja, ne on ladattavissa ja päivitettävissä ilmaiseksi ilman lisenssejä. Periaatteessa WooCommerce-kaupan voi rakentaa myös itse lähes ilmaiseksi. Ammattilaisen tekemänä verkkokaupalle tulee hintaa kertaluontoisesti, mutta tällöin myös toteutus on usein ammattimaisempi ja toimivampi.

Olemme laatineet WooCommerceen liittyvän hinnaston, josta käy pääpiirteittäin ilmi WooCommerce-verkkokaupan perustamisen ja ylläpidon kustannukset ja kulut