WooCommerce-verkkokauppa

WooCommerce on WordPress-julkaisujärjestelmään kytkettävä lisäosa, jonka avulla WordPress-sivusto muuttuu verkkokaupaksi. WooCommerce on suosittu ja monipuolinen verkkokauppa-alusta: kauppa on ilmainen ladata ja päivittää, lähes rajattomasti muokattavissa sekä oikeasti omaisuuttasi.

WooCommerce-verkkokauppa - sisältö

Mikä on WooCommerce?

WooCommerce on WordPressin  tunnetuin verkkokauppalisäosa. Nykyään WooCommercesta on tullut yleisimmin käytetty verkkokauppa-alusta, jonka avulla pyörii noin 28 % kaikista internetin verkkokaupoista. Lisäksi se on WordPressin yksi suosituimmista lisäosista, jota on ladattu tätä kirjoittaessa noin 84 miljoonaa kertaa.

WooCommerce pohjautuu WordPressin tavoin avoimeen lähdekoodiin, joten sen lataaminen ja päivittäminen on ilmaista. Lisäksi avoin lähdekoodi mahdollistaa verkkokauppa-alustan vapaan muokkaamisen kenen tahansa toimesta. Tämä mahdollistaa WooCommerce-verkkokaupan kehittämisen ilman palveluntarjoajan asettamia rajoitteita.

WooCommercen edut verkkokauppana

WooCommerce perustuu WordPressin tavoin avoimeen lähdekoodiin, joten sen lataaminen ja päivittäminen on ilmaista. Näin saadaan helposti WordPress-kotisivuista verkkokauppa. WooCommerce-verkkokauppa on lähes rajattomasti muokattavissa, joten verkkokaupan kehittäminen ei juuri tunne teknisiä rajoituksia. Lisäksi verkkokauppa on kokonaan omaisuuttasi.

Milloin valita WooCommerce verkkokaupaksi?

Suuren suosionsa WooCommerce on haalinut WordPressin liitännäisenä. WordPressin ollessa ylivoimaisesti suosituin julkaisujärjestelmä verkkosivujen alustaksi, WooCommercesta on tullut ensisijainen verkkokaupparatkaisu WordPressin eduista nauttien.

Jos haluat oikeasti oman verkkokaupan, on WooCommerce hyvä vaihtoehto tunnettavuutensa takia. WordPressille ja WooCommercelle löytyy paljon osaavia tekijöitä, joten kaupan kehittäminen ja huolenpito ovat helpommin järjestettävissä.

Huomion arvoinen seikka WordPressin ja WooCommercen suhteen on, että nämä alustat ovat itse ylläpidettäviä. Tarvitset siis webhotellin, jonne WooCommerce-kauppa asennetaan.

WooCommercen perusominaisuudet

WooCommercea on yleisesti näppärä hallita ja pyörittää helppokäyttöisen WordPressin hallintapanelin kautta, ollen hyvä valinta verkkokaupan perustamiseen pienelle tai vähän suuremmallekin verkkokaupalle.

Kauppaan on saatavilla kattava valikoima valmiita liitännäisiä erilaisille lisätoiminnoille. Jos tarvittavaa toimintoa ei löydy valmiina lisäosana, haluttu toiminto voidaan toteuttaa koodaamalla.

WooCommercella voit myydä fyysisten tuotteiden lisäksi myös palveluja sekä ladattavia tuotteita. Pienellä rakentelulla verkkokauppan voidaan esimerkiksi lisätä tuotteita ajanvarauskalenterilla, jos halutaan myydä esimerkiksi vuokrattavia tuotteita tai etäkonsultointia.

WooCommerceen on myös helppo kytkeä haluamasi verkkokaupan maksujärjestelmä kaikilta yleisimmiltä maksuvälittäjiltä nykypäiväisen ostotapahtuman tarjoamiseksi.

Tärkeimmät WooCommerce-verkkokaupan ominaisuudet

Yleisiä lisätoimintoja helposti valmiilla lisäosilla

Tutustu WooCommercen sopivuuteen

Vaikka WooCommerce-verkkokauppa on monipuolinen ja tunnettu, kannattaa ensin tutustua tarkemmin soveltuuko se verkkokauppasi tarpeisiin. Ota meihin yhteyttä, niin jutellaan suunnitelmistasi ja tutustutaan kuinka WooCommerce sopii kuvioihin.

WooCommerce-verkkokaupan toteutus

Vaikka WooCommerce on ilmainen alusta verkkokaupalle, sen toteuttaminen vaatii osaamista ja työtä. WooCommerce-toteutuksen työmäärä riippuu verkkokauppasi vaatimuksista, sen koosta sekä tarvittavista toiminnoista.

Vakitoiminnoilla pyörivä verkkokauppa saadaan pystyyn melko sujuvasti, mutta verkkokaupan ollessa kookkaampi tai tarvittaessa erikoisempia ominaisuuksia, työmäärä kasvaa. Useimmin WooCommerce-verkkokaupan toteuttamiseen käytetään ulkopuolisen asiantuntijan apua, jotta kaupasta saadaan toimiva kokonaisuus.

WooCommercen asennus WordPress-sivustolle

Ennen kuin päästään WooCommerce -kauppaan käsiksi, on pohjalla oltava WordPress -julkaisujärjestelmällä tehty sivusto. Kun WordPress -sivusto on valmiina, voidaan WooCommerce asentaa WP:n suoraan hallintapanelista. Asentamisen jälkeen käydään asetukset läpi ja laitetaan kaikki kohdalleen.

Tuotteiden lisääminen verkkokauppaan

Heti kun WooCommerce on asennettu, voidaan alkaa lisäämään tuotteita verkkokauppaan. Useimmiten jätämme tuotteiden lisäämisen kauppiaan tehtäväksi, jolloin verkkokauppa-alustan käyttö ja tuotteiden hallinnointi tulee heti tutuksi.

Tuotteet voidaan syöttää WooCommerceen myös valmiin tuontilisäosan avulla excel-taulukosta.

Maksujärjestelmä WooCommercelle

WooCommercessa on vakiona vain pelkistetyt maksuvaihtoehdot, kuten pankkisiirto ja maksu noudettaessa. Nykyään on kuitenkin oleellista, että verkkokaupasta löytyy kattavat maksutavat. Monipuoliset ja nykyaikaiset maksuvaihtoehdot WooCommercelle saadaan kuitekin kätevästi maksuvälittäjän valmista lisäosaa hyödyntäen.

Verkkokauppias tarvitsee tätä ennen sopimuksen valitun maksuvälittäjän kanssa. Näitä ovat esimerkiksi Paytrail, Checkout ja Klarna.

Toimituskulujen asettaminen verkkokauppaan

WooCommercessa on hyvät vakiotoiminnot yksinkertaisempien toimituskulujen asettamiseen. Jos toimituskuluihin sisältyy monimutkaisempaa hinnoittelua, voidaan turvautua tarjolla oleviin valmiisiin lisäosiin toimituskulujen muokkaamiseksi.

WooCommercelle sopiva teema

Teema määrittää WordPress -sivuston ulkoasun sekä jotain muita toimintoja. WooCommercen kytkemisessä WordPress-sivustolle tulee vastaan myös käytetyn teeman soveltuvuus verkkokauppakäyttöön. Teemasta tulee löytyä WooCommerce -valmius, tarkoittaen että kauppaan liittyvät sivut on otettu teeman toiminnoissa ja ulkoasussa huomioon.

Sopiva kumppani WooCommercen toteutukseen?

Kun suunnittelet WooCommerce-verkkokauppaa, tarvitset todennäköisesti asiantuntijan apua verkkokaupan perustamiseen tai uudistamiseen. Olemme toteuttaneet WooCommerce-kauppoja vuodesta 2016, ja haluaisimme kuulla myös sinun suunnitelmistasi. Ota yhteyttä niin suunnitellaan verkkokaupan toteutustasi yhdessä.

Kokemuksia WooCommercesta

WooCommercessa on hyvät puolensa, mutta myös joitain heikkoiuksia. Yleisesti ottaen se on monipuolinen verkkokaupparatkaisu monenlaiseen käyttöön.

Usein sanotaan, ettei WooCommerce sovellu erityisen suurelle verkkokaupalle. Näkemyksiä on useita, mutta asia kannattaa ottaa puheeksi, jos verkkokaupassa on vähintään useita tuhansia tuotteita.

Kun harkinnassa on massiivisempi verkkokauppa ja suurempi budjetti, voi vertailun vuoksi olla syytä tarkistaa esimerkiksi Magenton sopivuus verkkokauppa-alustaksi. WooCommerce yleensä voittaa kilpailun toteutuskustannusten ja laajemman verkkokauppa-alustan kehittäjäkunnan avulla.

WooCommercen vahvuudet

WooCommercen heikkoudet

Haluatko kuulla lisää kokemuksiamme?

WooCommerce on tullut meille WordPressin rinnalla tutuksi viime vuosina. Jos haluat kuulla tarkemmin kokemuksistamme WooCommerce-verkkokaupasta, ota yhteyttä ja jaamme kokemuksemme kanssasi.

WooCommercen ylläpito ja huoltaminen

WooCommerce-verkkokauppan ylläpidosta täytyy huolehtia: tämä tarkoittaa että verkkokaupalle tarvitaan erillinen webhotelli, jossa kauppa pidetään pyörimässä. Lisäksi WooCommerce-verkkokaupan järjestelmän ohjelmistopäivityksistä on huolehdittava.

Koska useimmiten verkkokauppa toteutetaan asiantuntevan kumppanin toimesta, myös WooCommercen huolenpito ja jatkokehitys hoituu tarvittaessa valitun palveluntarjoajan avustuksella.