WordPressin ja sillä tehtyjen sivujen hinta kiinnostaa usein. WordPress -julkaisujärjestelmä on itsessään ilmainen, mutta kuluja verkkosivustoon joka tapauksessa liittyy. Kerromme tässä artikkelissa tarkemmin, mistä WordPress -sivuston hinta muodostuu.

WordPress hintakartoitus

Mikä on WordPress?

WordPress on yleisimmin verkkosivujen alustana käytetty julkaisujärjestelmä. Se on ilmainen ladata ja päivittää, sekä sillä voi tehdä kotisivut tai verkkokaupan.WordPress -sivuston toteutuksessa oleellisia käsitteitä ovat teema sekä lisäosat. Teema toimii sivuston perustoimintojen sekä ulkoasun runkona, lisäosilla saadaan sivustolle erilaisia valmiita toimintoja.

WordPress-julkaisujärjestelmä sekoitetaan toisinaan wordpress.com -alustaan, joka on myöskin WordPress -julkaisujärjestelmään perustuva valmiiksi ylläpidetty maksullinen palvelu. Tämän palvelun käyttö eroaa sillä, että maksat palveluntarjoajalle kiinteää kuukausimaksua ja sivusto tehdään heidän ylläpitämään palveluun.

Webhotelli ja domain WP-sivustolle

WordPress -julkaisujärjestelmä asennetaan webhotelliin, jonka tehtävä on pitää sivusto verkossa näkyvillä. Webhotelli sekä domain hankitaan ennen WordPressin asentamista. Nämä ovat käytännössä ainoat välttämättömät kulut WordPress-sivuston pystyttämiseen.

WordPress -julkaisujärjestelmällä tehty sivusto vaatii aina verkko-osoitteen sekä webhotellin. Webhotellin ja domainin hinta noin 50 - 200 euroa vuodessa.

Verkkosivujen toteutus

Kun WordPress on asennettu webhotelliin, on tyhjä sivupohja valmis käyttöön. Seuraavaksi on aika toteuttaa toivotunlainen sivusto WordPressille. Verkkosivuille täytyy toteuttaa sisältö, ulkoasu sekä tarvittavat toiminnallisuudet.

Sivuston toteuttamisen voi halvimmillaan saada ilmaiseksi toteuttassaan sen itse. Ensikertalaiselle WordPress -sivuston toteutus voi tuntua haastavalta, tai jopa mahdottomalta ilman aikaisempaa kokemusta. Tästä syystä verkkosivujen toteutus ammattilaisen toimesta on suurin kuluerä WordPress -kotisivuihin liittyen.

WordPress -julkaisujärjestelmällä voi tehdä verkkosivuston jopa ilmaiseksi. Työkaluina voidaan käyttää tiettyyn rajaan saakka ilmasia lisäosia ja teemaa.

WordPressin huoltokulut

WordPress -julkaisujärjestelmä, sekä sivustolla käytetty teema ja lisäosat keihttyvät jatkuvasti. Tästä seuraa WordPress -sivuston päivitystarve. Normaalit päivitykset on helppo hoitaa suoraan WordPressin hallintapanelista, mutta joitain varotoimenpiteitä on syytä ottaa.

WordPress -kotisivut koostuu useammasta eri valmistajien tekemästä osasta, viitaten käytettävään teeman sekä lisäosiin. Näihin liitännäisiin voi päivityksen yhteydessä tulla konflikti eri osien kesken. Tästä syystä tuore varmuuskopio on hyvä olla otettuna ennen kuin sivusto päivitetään.

Koska useammalta yritykseltä puuttuu oma WordPress -osaaja, tekniset päivitykset usein ulkoistetaan palveluntarjoajalle. WordPressin teknisestä huolenpidosta yritykselle tulee alkaen muutama kymppi kuluja kuukaudessa.