Nykyään liike-elämässä lähetetään paljon arkalaatuista tietoa ja materiaalia sähköpostin välityksellä.  Lähtökohtaisesti salaisten tai luottamuksellisten tietojen ei haluta päätyvän vääriin käsiin. Tästä syystä salattu sähköposti on ratkaisu yritykselle, joka haluaa huolehtia tietoturvasta.

Lähetä yrityksen sähköpostit vastuullisesti

Verkon kautta tapahtuvassa sähköisessä viestinnässä ei ole vanhaa kunnon “kirjesalaisuutta”, joka takaisi ettei lähettämääsi viestiä voida lukea ulkopuolisten toimesta. Yrityksesi saattaa esimerkiksi lähettää asiakkaiden tietoja, salassa pidettäviä sopimuksia tai muuta vastaavaa, ja tällöin vastaus on salattu sähköposti (encrypted email). Käyttämällä salattua sähköpostia annat myös luotettavamman kuvan asiakkaillesi ja yhteistyökumppaneillesi.

Kuinka salattu sähköposti toimii?

Salatun sähköpostiohjelman käyttö on yhtä helppoa kuin tavallisenkin sähköpostin hallinnointi. Tunnetuilla palveluntarjoajilla on esimerkiksi mobiiliaplikaatiot, työpöytäaplikaatio sekä toimiva webmail omalla käyttöliittymällä. Salatun sähköpostijärjestelmän saa myös suomen kielellä.

Kun halutaan lähettää salattu viesti, sen saa päälle joko oletuksena tai sitten napista painamalla. Jos viestin vastaanottajan sähköposti ei ole samalla salatulla palvelimella, joudutaan sähköpostin avaamiseksi asettamaan salasana. Tämä salasana täytyy toimittaa vastaanottajalle, jonka avulla viestin pääsee vasta lukemaan.

Salattu sähköposti omalla domainilla?

Onnistuu. Olemme kytkeneet useamman yrityksen verkko-osoitteen sekä Tutanotan että Protonmailin kryptattuun sähköpostiohjelmaan. Tähän hommaan tarvitaan luonnollisesti verkko-osoite sekä myös webhotelli, jonka kautta verkko-osoitteen asetukset määritetään sähköpostiohjelmaan ydistämiseksi.

Toisinaan omalla domainilla olevaa sähköpostia käytetään webhotellin webmailista, mutta salatun sähköpostin tapauksessa domainin sähköpostiliikenne ohjataan webhotellin asetuksista ulkopuoliseen sähköpostiohjelmaan.

Protonmail

Salattu sähköposti Protonmail

Protonmail on liene se tunnetuin salatun sähköpostipalvelun tarjoaja, jolla on todella edistyksellinen käyttöliittymä. Voit käyttää Protonmailin sähköpostia joko webmailin tai mobiiliapplikaation kautta, molemmat ovat täysin toimivia ja helppokäyttöisiä.

Palvelusta löytyy tarvittavat toiminnot, kuten hakutoiminto, lomavastaaja, kalenteri ja niin edelleen. Erittäin toimiva sähköpostipalvelu vaativampaankin yrityskäyttöön.

Protonmailin pienin ja edullisin paketti on ilmainen, mutta käytännössä yrityskäyttöön täytyy ottaa maksullinen versio.

Tutanota

Salattu sähköposti Tutanota

Tutanota on saksalainen salattu sähköpostipalvelu, jolla on ikää jo muutamia vuosia. Palvelu alkoi pienestä ja on kehittynyt viime vuosina hyvää tahtia.

Käyttökokemus Tutanotan kanssa on hyvä, sekä webmail että mobiiliäpit ovat toimivia tapoja käyttää salattua sähköpostia.

Myös Tutanotalta saa pienen paketin ilmaiseksi, mutta yrityskäyttöön tarvitaan maksullinen paketti oman domainin kytkemiseksi sekä lisätilan hankkimiseksi.