Nykyään liike-elämässä lähetetään paljon tietoa ja materiaalia verkon kautta, ja usein luottamuksellisia tietoja, joiden ei haluaisi päätyvän vääriin käsiin. Tästä syystä salattu sähköposti on yritykselle kätevä keksintö.

Lähetä tietoja vastuullisesti verkossa

Verkon kautta tapahtuvassa sähköisessä viestinnässä ei ole vanhaa kunnon “kirjesalaisuutta”, joka takaisi ettei lähettämääsi viestiä voida lukea ulkopuolisten toimesta. Yrityksesi saattaa esimerkiksi lähettää asiakkaiden tietoja, salassa pidettäviä sopimuksia tai muuta vastaavaa, ja tällöin vastaus on salattu sähköposti (encrypted). Annat myös luotettavamman kuvan asiakkaillesi ja yhteistyökumppaneillesi, jos lähettelet luottamuksellista tietoa turvallisesti.

Erityisen tärkeäksi salattu sähköposti tulee, kun käsitellään arkaluonteisia henkilökohtaisia tietoja.

Kuinka salattu sähköposti toimii?

Salatun sähköpostiohjelman käyttö on yhtä helppoa kuin tavallisenkin sähköpostin. Mainitulla palveluntarjoajalla on esimerkiksi mobiiliaplikaatiot, työpöytäaplikaatio sekä toimiva webmail. Tämän salatun sähköpostijärjestelmän saa myös suomen kielellä.

Itse salatun viestin lähettäminen onnistuu varmistamalla, että viesti lähetetään salattuna. Jos vastapuolen sähköposti ei ole samalla salatulla palvelimella, joudutaan sähköpostin avaamiseksi antamaan salasana. Tämä salasana täytyy toimittaa vastaanottajalle vaikkapa tekstiviestillä.

Salattu sähköposti omalla domainilla?

Onnistuu. Olemme kytkeneet useamman yrityksen verkko-osoitteen Tutanotan kryptattuun sähköpostiohjelmaan. Tähän hommaan tarvitaan luonnollisesti verkko-osoite sekä myös webhotelli. Normaalisti sähköpostia käytetään webhotellin sisällä, mutta tässä tapauksessa domainin sähköpostiliikenne ohjataan webhotellin asetuksista ulkopuoliseen sähköpostiohjelmaan.

Salattu ja suojattu sähköposti yritykselle

Olemme käyttäneet Tutan sekä Protonmailin sähköpostipalveluja viime vuosina, lopulta kallistuen Protonmailin aktiivikäyttäjäksi paremmin yrityskäyttöön sopivien toimintojen takia. Protonmail on erittäin edistyksellinen sähköpostipalvelu sisältäen sähköpostien ajaestun lähetyksen, poissaoloviestit ja kattavan hakutoiminnon, tärkeimmät mainitaksemme.