Toimitusluokat on WooCommerce-verkkokaupan vakio-ominaisuus, jonka avulla tuotteet saadaan jaoteltua eri hinnoitteluun toimituskulujen osalta. Toimitusluokat asettamalla esimerksi kirjeeseen mahtuvien tuotteiden toimituskulut voidaan asettaa halvemmaksi kuin pakettilähetyksen vaativat tuotteet.

Tämä artikkeli opastaa kuinka otat toimitusluokat käyttöön WooCommercessa. Esimerkissä luodaan toimitusluokka kirjeeseen mahtuville tuotteille, jonka avulla kirjelähetyksen toimituskulut asetetaan normaalia pakettilähetystä edullisemmaksi.

1. Luo toimitusluokat

Ensimmäiseksi luodaan toimitusluokat WooCommercen asetuksissa. Mene päävalikosta kohtaan WooCommerce -> Asetukset -> Toimitus -> Toimitusluokat ja lisää haluamasi toimitusluokka. Lopuksi paina “Tallenna toimitusluokat”.

Alla olevassa kuvassa luodaan toimitusluokka ainoastaan kirjeelle.

WooCommercen asetussivu, jossa määritellään toimitusluokat.

2. Hinnoittele toimitusluokan toimituskulut

Kun haluttu toimitusluokka on luotu, siirrytään samalla välilehdellä olevaan kohtaan “Toimitusvyöhykkeet”. Tässä näkymässä näkyy eri toimitusalueille luodut toimitusvyöhykkeet.

Esimerkkikuvassa toimitusvyöhykkeen nimi on Suomi, johon toimitusluokka lisätään. Klikkaa halutun toimitusvyöhykkeen nimen alta “Muokkaa”.

WooCommerce toimitusluokan hinnoittelu
Valitun toimitusvyöhykkeen hinnoitteluasetukset, jonne luotu toimitusluokka hinnoitellaan.

Toimitusvyöhykkeen muokkausosiossa syötetään hinnat toimituskuluille. Riippuen asettamistasi asetuksista, toimituskulujen hinnat annetaan joko verollisina tai verottomina.

(WooCommercen asetusten kohdasta “Yleiset” valinta “Ota käyttöön veroprosentit ja laskeminen” on oltava valittuna. Tämän jälkeen asetuksiin ilmestyy välilehti “Verot”, josta säädetään verojen laskeminen ja hintojen esittäminen toivotulla tavalla.)

Tässä tapauksessa toimituskuluihin lisätään verot, joten hinta annetaan verottomana. Tarkistathan myöhemmin verkkokaupan ostoskorista, että toimituskulujen hinnat on kohdallaan.

3. Lisää toimitusluokka halutuille tuotteille

Nyt uutta toimitusluokkaa koskeville tuotteille lisätään kyseinen toimitusluokka. Toimitusluokka voidaan lisätä tuotteisiin joko yksitellen tai useamman kerrallaan.

Toimitusluokan lisääminen tuotesivulla WooCommerce
Toimitusluokan lisääminen yksittäiseen tuotteeseen tuotesivulla.

Jos tuotteet on jo lisätty kauppaan, voidaan toimitusluokka syöttää pikamuokkauksen avulla yhdelle tai useammalle tuotteelle. Jos haluat antaa toimitusluokan useammalle tuotteelle kerralla, valitse haluamasi tuotteet laittamalla täppi ruutuun, jonka jälkeen valitse “Massatoiminnot” valinnasta Muokkaa ja paina Hyväksy. Alla oleva näkymä aukeaa, josta valitset halutun toimitusluokan ja painat “Päivitä”.

Toimitusluokan asetus pikamuokkauksella
Toimitusluokka voidaan asettaa yhteen tai useampaan tuotteeseen suoraan pikamuokkauksen avulla.