WordPress-julkaisujärjestelmän sisäänrakennettu sähköpostin lähetystoiminto ei ole ihan parhaasta päästä. Usein ongelmana on sivuston lähettämien viestien kulkeutuminen sähköpostin roskapostikansioon. WordPressin roskapostiongelma on korjattavissa kevyellä opearaatiolla.

Miksi WordPressin viestit menee roskapostiin?

WordPressissä vakiona oleva viestinlähetystoiminto lähettää viestit palvelimen nimissä. Ongelmia viestien perille menossa ilmenee esimerkiksi silloin, kun joku muu samalla palvelimella oleva sivusto liputetaan roskapostittajaksi. Kun joku sivusto spämmää palvelimen osoitteen kautta, kaikki saman palvelimen alla olevat sivustot kärsivät:

Kun palvelimen IP-osoite merkataan spämmäämisestä mustalle listalle, niin myös muiden sivustojen viestit saattavat alkaa tarttumaan sähköpostiohjelmien roskapostisuodattimiin.

SMTP:n asettaminen korjaa roskapostiongleman

Kun WordPressissä vakiona oleva viestinlähetystoiminto ei tarjoa vaadittavaa luotettavuutta, asia voidaan korjata pienellä opearaatiolla: asettamalla WordPressiin SMTP:n, saadaan sivusto lähettämään viestit oman sähköpostiosoitteen autentikoimana.

Käytännössä operaatio tarkoittaa, että sivustolle kytketään SMTP-lisäosa, johon asetetaan yksi oma sähköpostiosoite lähetyksen varmistajaksi. SMTP-asetuksen ansiosta WordPress lähettää viestit oman osoitteen nimissä, ja viestien roskapostiin karkaaminen loppuu.

Apua WordPressin roskapostiongelman korjaamiseen

WordPressin roskapostiongelman korjaamiseksi tarvitaan WordPressin pääkäyttäjän kirjautumistunnukset hallintapaneliin, yksi omalla domainilla oleva sähköpostitili (mielellään erillinen ja käyttämätön tili) sekä joitain määritteitä webhotellin sähköpostista.

Jos tarvitset ammattiapua WordPressin roskapostiongelman korjaamiseksi, ota yhteyttä. Tutustutaan tilanteeseen ja tehdään tarvittava parannustyö sivustolle.