WordPress-tuki

Kun WordPress-sivusto tarvitsee apua.

Vikaa WordPressissä?

WordPress on tekninen kokonaisuus, aiheuttaen silloin tällöin päänvaivaa.  Joskus tekniikka pettää ja saatat tarvita apua WordPress -verkkosivujen kanssa.

WordPress saattaa temppuilla, eikä verkkosivut toimi toivotusti. Yleensä WordPress-tukeen tulevat vikatapakset johtuvat teemasta, lisäosista taikka näiden yhteensopivuusongelmista muiden komponenttien kanssa. Toisinaan myös käy, että WordPressin päivitys menee pieleen.

WordPress-sivuston korjaaminen

Joskus vika voi olla pelkissä asetuksissa, mutta yleensä WordPressin korjaamiseen vaaditaan koodaria. Vian korjaaminen riippuu ongelman aiheuttajasta. Alla yleisimmät tapaukset, joihin tarvitaan WordPress-tukea.

Verkkosivut ei toimi ollenkaan

Jos WordPress-sivusto on pudonnut toiminnasta kokonaan, yleensä syyllinen löytyy palvelimen eli webhotellin päästä. Normaalisti WordPress ei lopeta toimintaansa itsestään, joten ensimmäinen toimenpide on odottaa hetkinen. Jos webbisivut ei lähde hetken päästä toimimaan, on syytä kysäistä webhotellin asiakaspalvelusta onko kaikki kunnossa.

WordPressin päivitysongelma

WordPressin päivittäminen onnistuu parilla napin painalluksella, mutta ei ihan aina mene niin kuin pitäisi. Joskus sivusto saattaa jäädä jumiin huoltotilaan, joka on WordPressin automaattinen toiminto. Joskus harvoin on myös käynyt niin, että WordPressin päivitysei onnistu.

Päivityksen jälkeinen vika

WordPress-sivusto tehdään useimmiten valmisteemalla sekä valmiilla lisäosilla. Sekä teema että lisäosat voidaan päivittää WordPressin hallintapanelista heti kun liitännäisen valmistaja on julkaissut uuden päivityksen.

Päivityksen yhteydessä tullut vika liittyy yleensä teeman ja/tai lisäosan yhteensopivuusongelmaan.

Vika sivuston muutosten yhteydessä

Toisinaan WordPress-tukea tarvitaan silloin, kun on tehty muutoksia sivuston sisältöön tai asetuksiin ja jokin ei enää toimi tai näy normaalisti. Tällöin apu löytyy WordPressin asetuksista.