WordPress-kotisivut on siitä hieno keksintö, että julkaisujärjestelmään voidaan tehdä juuri sellainen ajanvarauskalenteri kuin tarvitaan. Toteutustapoja on monia, riippuen ajanvarauskalenterin vaatimista toiminnoista sekä riippuen myös halutaanko kalenterin yhteyteen maksutoimintoja.

Yleisimpiä toteutustapoja on

  1. käyttää ulkoista ajanvarauspalvelua, jonka kalenteri upotetaan kotisivuille,
  2. käyttää valmista WordPress-lisäosaa (jos sopiva löytyy)
  3. tai rakentaa täysin räätälöity ratkaisu.

Mitä yksinkertaisempi ajanvarauskalenteri on toiminnoiltaan, sitä sujuvammin se on toteutettavissa. Hyvin yksilöity ja paljon toimintoja sisältävä kalenteri täytyy todennäköisemmin rakentaa sellaiseksi kuin halutaan.

Ajanvarauskalenteri sujuvoittaa liiketoimintaasi

Verkkosivustolle upotettu ajanvarausjärjestelmä on nykyaikainen tapa automatisoida varaus- ja myyntiprosessia. Myös etäpalvelelujen myymisessä ajanvarauskalenteri on usein tarpeen. Ajanvarauskalenteri kotisivuilla on sijoitus, joka säästää aikaasi manuaalisesti hoidettuihin varauksiin verraten.

Sopivan ajanvarauskalenterin valintaan vaikuttaa sen käyttötarkoitus sekä maksutoiminto. Alta löydät joitain tutuksi tulleita ratkaisuja WordPress-julkaisujärjestelmälle.

1. Setmore - kuukausimaksuton ajanvarauskalenteri

Setmore on ilmainen ajanvarauskalenteri, jonka saa lisättyä helposti WordPress-kotisivuille. Ajanvarauskalenterin hallinnointi tapahtuu palveluntarjoajan nettisivujen kautta, josta löytyy kattavat säädöt kalenterille.

Ajanvarausten hallinta hoidetaan sisäänkirjautumalla hallintapaneliin palveluntarjoajan verkkosivuille. Käyttöliittymä on englanniksi, mutta sivustollesi tuleva kalenteriosion saa kuitenkin suomeksi.Setmoreen saa myös kytkettyä maksutoiminnot tietyin rajoituksin.

Alla Setmoren varausjärjestelmä valmiin WordPress-lisäosan avulla sivulle upotettuna. Voit kokeilla alla olevaa varausjärjestelmää varauksen tekemiseen.

2. Slotti - kotimainen ajanvarausjärjestelmä maksutoiminnoilla

Slotti on suomalainen pilvipalvelufirma palveluyrittäjän avuksi. Heiltä löytyy ajanvarausjärjestelmä, jossa on maksupainikkeet maksujen hoitamiseksi varauksen yhteydessä.

Varauskalenteri toimii palveluntarjoajan sivustolla, josta kalenteria hallitaan. Asiakkaasi voidaan ohjata “Varaa aika” -painikkeella Slotin sivustolla olevaan kalenteriisi, tai kalenteri voidaan vaihtoehtoisesti upottaa suoraan WordPress-sivustolle valmiin lisäosan avulla.

3. WordPress -sivustolle toteutettu varauskalenteri

Haluatko pitää varauskalenterin kiinteänä osana verkkosivuja ilman ulkopuolista palveluntarjoajaa? Voimme rakentaa ajanvarauskalenterin kiinteästi WordPress-verkkosivuille. Näin saat kiinteästi asennetun ajanvarausjärjestelmän käyttämättä ulkopuolista kuukausimaksullista palvelua. Toteutus tehdään yleensä valiilla kalenterilisäosilla, joita käytämme jatkuvasti.

Kalenteri voidaan määritellä toimintaasi sopivaksi. Ajanvarauskalenteri voi toimia esimerkiksi yhdessä WooCommercen kanssa, jonka avulla saadaan kytketyksi myös verkkokaupan maksujärjestelmä. Näin varaus voidaan maksaa suoraan kotisivuillasi.

Ajanvarauskalenteri WooCommerce -verkkokauppaan

WooCommerce ajanvarauskalenteri
WooCommerceen voidaan lisätä ajanvarauskalenteri, jolloin tuotteesta saadaan varattava ja varaus voidaan maksaa verkkokaupan kautta

WooCommerce -verkkokauppaan kytketty ajanvarauskalenteri on näppärä yhdistelmä: verkkokauppaan voidaan lisätä varattavia tuotteita, jotka voidaan varata ja maksaa verkkokaupan kautta.

Ajanvarauskalenteri varattaville tuotteille saadaan kytkettyä WooCommerceen valmiin lisäosan avulla. Samaan aikaan kaupassa voi olla myytävänä myös fyysisiä tuotteita ilman varaustoimintoa.

Tutustu varattaviin WooCommerce-tuotteisiin testikaupassamme.

Varauskalenteri vapaa-ajan välineiden vuokraukseen

Toteutimme paljuvuokraukseen liittyvän varauskalenterin jo olemassa oleville WordPress -sivuille. Sivustolle kytkettiin WooCommerce -verkkokauppa sekä varauskalenteri tuotesivuille. Käy tutustumassa toteutukseen alla olevasta linkistä.

WordPress -varauskalenteri asumuksille, kuten mökeille

Totetuimme mökkien vuokraamiseen soveltuvan varausjärjestelmän WordPress -sivustolle valmiilla lisäosalla. Kyseinen Motopressin toteuttama lisäosa on tehty hotelleille ja vastaavien majoituspalvelujen vuokraamiseen. Lisäosaan saa myös liitännäisen, jonka avulla varauksen voi maksaa verkkokaupassa.

WordPress-ajanvarauskalenteri alkaen 750 € + alv

Toteutamme ajanvarauskalenterin WordPress -sivustolle tarvittavilla säännöillä ja toiminnoilla. Jätä tiedot chatbotin avulla, niin teemme ehdotuksen kalenterin toteutuksesta.