Ajanvarauskalenteri WordPress-kotisivuille

WordPress-kotisivuille voidaan asentaa ajanvarauskalenteri  automatisoimaan liiketoimintaa moneen eri käyttötarkoitukseen, kuten välineiden, majoituksen tai muun tilan vuokraamiseen, etäkonsultoinnin tai muun palvelusuorituksen varaamiseen.

WordPressin ajanvarauskalenteriksi on paljon erilaisia ratkaisuja tarjolla, ja sopivan kalenterin valitseminen kotisivuille riippuu ensisijaisesti sen käyttötarkoituksesta. Tutustukaamme muutamaan eri tapaan hankkia ajanvarauskalenteri WordPress-sivustolle.

Ajanvarauskalenteri WooCommercen tuotteessa
Kuvassa WooCommerce-verkkokaupan varattava tuote kalenterilla.

Ajanvarauskalenteri kotisivuilla automatisoi liiketoimintaasi

Yrityksen kotisivuille toteutettu ajanvarausjärjestelmä on nykyaikainen tapa automatisoida varaus- ja myyntiprosessia. Ajanvarauskalenteri kotisivuilla on sijoitus, joka säästää aikaasi manuaalisesti hoidettuihin varauksiin verraten.

Sopivan ajanvarauskalenterin valintaan vaikuttaa sen käyttötarkoitus. Alta löydät joitain tutuksi tulleita ratkaisuja ajanvarausjärjestelmäksi WordPress-julkaisujärjestelmälle.

1. Setmore - ilmainen ajanvarauskalenteri

Setmoren ajanvarauskalenteri sopii yksinkertaiseen ajan varaamiseen, on suoraan käyttövalmis, ilmainen ja helposti upotettavissa WordPress-kotisivuille.

Setmore ajanvarauskalenteri kotisivuille
Setmore on valmis ajanvarauskalenteri, joka on helppo upottaa WordPress-sivustolle.

Setmore on ilmainen ajanvarauskalenteri, joka saadaan lisättyä helposti WordPress-kotisivuille. Tämän kalenterin hallinnointi tapahtuu palveluntarjoajan nettisivujen kautta, josta löytyy kattavat säädöt kalenterille. Kalenteri on siis kotisivuista erillinen palvelu, mutta se saadaan upotettua kotisivuillesi.

Ajanvarausten hallinta hoidetaan sisäänkirjautumalla hallintapaneliin palveluntarjoajan verkkosivuille. Käyttöliittymä on englanniksi, mutta sivustollesi tuleva kalenteriosion saa kuitenkin suomeksi. Setmoreen saa myös kytkettyä maksutoiminnot tietyin rajoituksin (PayPal tai Stripe, suomalaisten pankkien verkkomaksut ei saatavilla).

Alla Setmoren varausjärjestelmä valmiin WordPress-lisäosan avulla sivulle upotettuna. Voit kokeilla alla olevaa varausjärjestelmää varauksen tekemiseen.

2. Slotti - kotimainen ajanvarausjärjestelmä maksutoiminnoilla

Slotti on kotimainen palveluntarjoaja, jolta saat ulkoisen ajanvarauskalenterin kattavilla maksutoiminnoilla.

Slotti on suomalainen pilvipalvelufirma palveluyrittäjän avuksi. Heiltä löytyy ajanvarausjärjestelmä, jossa on kaikki kotimaiset verkkopankkipainikkeet maksujen tekemiseksi suoraan varauksen yhteydessä.

Varauskalenteri toimii palveluntarjoajan sivustolla, josta kalenteria myös hallitaan. Asiakkaasi voidaan ohjata “Varaa aika” -painikkeella Slotin sivustolla olevaan kalenteriisi, tai kalenteri voidaan vaihtoehtoisesti upottaa suoraan WordPress-sivustolle valmiin lisäosan avulla.

3. WordPress -sivustolle toteutettu varauskalenteri tai -järjestelmä

WordPress-sivustolle voidaan toteuttaa sisään rakennettu ajanvarauskalenteri tai -järjestelmä, jota hallinnoidaan suoraan WordPressin hallintapanelista. Suoraan WordPressiin rakennetun kalenterin etuina ovat muokattavuus sekä maksujen integrointi verkkokaupan toimintoja hyödyntäen.

Haluatko pitää varauskalenterin kiinteänä osana verkkosivuja ilman ulkopuolista palveluntarjoajaa? Voimme rakentaa ajanvarauskalenterin kiinteästi WordPress-verkkosivuille. Näin saat kiinteästi asennetun ajanvarausjärjestelmän käyttämättä ulkopuolista kuukausimaksullista palvelua. Toteutus tehdään yleensä valmiilla lisäosilla, joita käytämme.

Kalenteri voidaan määritellä toimintaasi sopivaksi. Ajanvarauskalenteri voi toimia esimerkiksi yhdessä WooCommercen kanssa, jonka avulla saadaan kytketyksi myös verkkokaupan maksujärjestelmä. Näin varaus voidaan maksaa suoraan varauksen yhteydessä.

Yksinkertainen ajanvarauskalenteri

Ajanvarauskalenteri WooCommerce -verkkokauppaan

WooCommerce -verkkokauppaan kytketty ajanvarauskalenteri on näppärä yhdistelmä: verkkokauppaan voidaan lisätä varattavia tuotteita, jotka voidaan varata ja maksaa verkkokaupan maksujärjestelmän kautta.

Ajanvarauskalenteri varattaville tuotteille saadaan kytkettyä WooCommerceen sopivalla lisäosalla. Samaan aikaan kaupassa voi olla myytävänä myös fyysisiä tuotteita ilman varaustoimintoa.

Tutustu varattaviin WooCommerce-tuotteisiin testikaupassamme.

Toteutettuja WordPress ajanvarauskalentereita ja -järjestelmiä

Varauskalenteri vapaa-ajan välineiden vuokraukseen

Toteutimme paljuvuokraukseen liittyvän varauskalenterin jo olemassa oleville WordPress -sivuille. Sivustolle kytkettiin WooCommerce -verkkokauppa sekä varauskalenteri tuotesivuille. Käy tutustumassa toteutukseen alla olevasta linkistä.

WordPress -varauskalenteri asumuksille, kuten mökeille

Totetuimme mökkien vuokraamiseen soveltuvan varausjärjestelmän WordPress -sivustolle valmiilla lisäosalla. Kyseinen Motopressin toteuttama lisäosa on tehty hotelleille ja vastaavien majoituspalvelujen vuokraamiseen. Lisäosaan saa myös liitännäisen, jonka avulla varauksen voi maksaa verkkokaupassa.