Päivitetty 24.05.2022

Jotta WooCommerce-verkkokaupasta saadaan paras asiakaskokemus ja konversio irti, verkkokauppa-alusta vaatii erillisen maksujärjestelmän. Erillisen maksujärjestelmän avulla saat kaikki käytetyimmät maksutavat verkkokauppaasi: verkkopankit, korttimaksut, mobiilimaksun sekä muut. Tutustu vaihtoehtoihin WooCommercen-verkkokauppaan saatavilla olevan maksujärjestelmän valinnalle.

Maksujärjestelmän kytkeminen WooCommerce-kauppaan

Jokainen esitelty maksujärjestelmä on helposti kytkettävissä WooCommerce-verkkokauppaan. Verkkomaksujärjestelmä lisätään verkkokauppaan lataamalla ja asentamalla kyseiselle verkkomaksujärjestelmälle valmis maksumoduli, eikä erillistä koodaustyötä tarvita.

Ennen maksujärjestelmän kytkemistä tarvitaan verkkokauppiaan tekemä sopimus valitun maksunvälittäjän kanssa. Tunnettuja verkkokaupan maksuvälittäjiä ovat Bluecommerce, Checkout Finland, Klarna, Paytrail sekä Visma Pay. Kaikki ovat lähes keskenään verrattavia palveluja, joiden kytkemisessä, toiminnoissa ja hinnoittelussa on joitain eroavaisuuksia.

Sopivan maksujärjestelmän valinta

Kaikki saatavilla olevat maksujärjestelmät ovat toimivia ratkaisuja, joista jokaisen täytyy löytää omaan verkkokauppaan se sopiva maksujärjestelmä. Parhaiten hommasta pääsee jyvälle tutustumalla jokaiseen palveluntarjoajaan ja katsomalla heidän tarjonnan läpi.

Maksujärjestelmien maksuprosessissa ja ostokokemuksessa on jonkun verran eroa, joten on suositeltavaa tutustua maksuvälittäjien maksutapahtumaan

Yleisesti ottaen verkkomaksupainikkeiden käyttö verkkokaupassa kustantaa noin 0 – 60 € kuukaudessa, riippuen palveluntarjoajasta ja sopimuksesta. Lisäksi kuluina tulee pieni maksuprovisio jokaisesta välitetystä maksusta.

Kattavat maksutavat verkkokauppaan

Maksutapoja on nykyään monia, verkkopankkimaksu, korttimaksu, mobiilimaksu, osamaksu ja niin edelleen. Valitessasi maksujärjestelmää WooCommerce-kaupallesi, tutustuthan myös palveluntarjoajan maksutapojen valikoimaan.

Verkkokaupassa on hyvä olla mahdollisimman laaja valikoima maksutapoja, jotta jokainen asiakas saa valita sen sopivimman. Tämä parantaa osaltaan verkkokaupan konversiota.

Kuukausimaksuton maksujärjestelmä

Jos haluat aloittaa ilman kiinteitä maksuja, niin Bluecommerce, Klarna ja Visma Pay tarjoaa  kuukausimaksutonta sopimusta. Kuukausimaksuton sopimus sopii erityisesti aloittavalle verkkokaupalle, varsinkin silloin kun myynti on vielä pientä. Lisäksi Paytraililta saa edullisemman kuukausimaksun paketin.

Kuukausimaksuttoman sopimuksen kääntöpuolena on, että maksat hieman enemmän provisiota jokaisesta myynnistä. Sopimuksen voi vaihtaa kätevästi toiseen silloin kun se muuttuu kannattavammaksi.

Paytrail

Paytrail sanoo omaavansa markkinoiden kattavimman verkkomaksupalvelun. Paytraililta saat kaikki maksuvaihtoehdot selkeällä hinnoittelulla. Paytrail on tunnettu ja tarjoaa tunnetun ja luotettavan maksutapahtuman verkkokauppaan. Checkout Finland yhdistyi osaksi Paytrailia loppuvuodesta 2021, vahvistaen palvelutarjontaa sekä teknologiaa.

Visma Pay

Päivitys tietoihin: Visma osti Paybyway Oy:n liiketoiminnan loppuvuodesta 2020 ja Bambora PayForm palvelu tunnetaan jatkossa nimellä Visma Pay.

Visma Pay tarjoaa WooCommercelle ilmaisen lisäosan maksujärjestelmän kytkemiseen. Valittavan on kaksi sopimusvaihtoehtoa, tutustu tarkemmin hinnastoon.

Bluecommerce

Bluecommerce on maksuvälittäjistä uusin tulokas kotimaan markkinoilla. Palvelun tarjoaa Verifone. Bluecommercen maksujärjestelmän lisääminen WooCommercelle hoituu valmiin lisäosan avulla. BlueCommercesta mainittakoon, että maksujärjstelmän asennus ja asetus on hieman tavanomaista vaativampi. Verifonen maksutavoille löytyy kolme eri sopimusvaihtoehtoa, tutustu Bluecommercen hinnastoon.

Klarna

Klarna on mainostanut omaavansa sujuvimman maksukokemuksen verkossa Klarna Checkoutilla. Klarna hinnoittelee palvelun selkeästi pelkkien tapahtumien perusteella:
2,79% + 0,35 EUR /tapahtuma, eikä muita kuluja.

Svea

Svea tarjoaa myös maksupalvelun verkkokauppaan. Svean verkkomaksupalvelu tekee maksamisesta helppoa sekä yksityishenkilöille että yrityksille, erityisesti lasku on mainittava maksutapa korttien ja verkkopankkien lisäksi.

Checkout Finland

Checkout Finland on kotimainen maksuvälittäjä, jonka Paytrail on ostanut. Checkout yhdistyy jatkossa osaksi Paytrailin palvelua.

Päivitys tietoihin 24.05.2021: Paytrail on ostanut Checkout Finlandin liiketoiminnan.

Päivitys tietoihin: Paytrailin ja Checkoutin maksupalvelut yhdistyvät 05.10.2021

Kaikki mainitut palveluntarjoajat ovat luotettavia ja toimivia ratkaisuja, toimien saumattomasti WooCommercen kanssa. Palveluissa on toki eroa, mutta ei kovin suurta. Ota yhteyttä, niin jutellaan tarkemmin  WooCommerce-verkkokaupan maksujärjestelmästä sekä muusta kehittämisestä.