Verkkosivut ovat parhaassa tapauksessa yrityksen itsenäinen tehomyyjä löytäen vierailijoita hakukoneesta ja pehmitellen heistä uusia asiakkaita. Miten yrityksen verkkosivuista saadaan apua yrityksen näkyvyyteen, markkinointiin ja myyntiin?

Potentiaalisia asiakkaita hakukoneista

Jotta verkkosivujen avulla voi saada uusia asiakkaita, tulee potentiaalisen asiakkaan ensitöikseen löytää yrityksesi mahdollisimman helposti. Asiakas etsii ongelmaansa tai tarpeeseensa parasta ratkaisua, käyttäen usein hakukonetta avukseen.

Hakukoneet ovat edelleen yksi suurimmista verkkoliikenteen ohjaajista, ja esimerkiksi Googlen hakukonetta käytetään jo pelkästään Suomessa yli kolmekymmentä miljoonaa kertaa päivässä. Usein haun perusteena on ongelma, tarve tai halu, johon etsitään ratkaisua.

Näistä hauista osa osuu myös teidän alan hakusanoihin, ja potentiaalinen asiakas aloittaa tiedon hakemisen aina hakukoneen listauksen kärkipäästä. Hakukoneen tehtävä on tuoda se merkityksellisin tieto hakukoneen käyttäjän saataville, riippuen hakutermeistä. Näin ollen yrityksen kotisivujen tulisi löytyä hakukoneen kärkipäästä sopivilla hakusanoilla ja -termeillä.

Hyvä hakukonesijoitus on edelleen yksi tärkeimmistä jatkuvan liikenteen tuojista verkkosivustolle, eli verkkosivuston on oltava hyvin hakukoneoptimoitu. Tärkein lähtökohta hakukonenäkyvyydelle on verkkosivujen sisältö, ja lisäksi kattava määrä sijoitukseen vaikuttavia teknisiä asioita.

Uusia asiakkaita verkkosivujen vierailijoista

Pelkkä liikenne verkkosivuilla ei aina riitä uusien asiakkaiden hankkimisessa. Yleensä asiakkaalla on useita vaihtoehtoja, joista hänen täytyy valita se parhaalta “tuntuva” ratkaisu. Kun mahdollisen uusi asiakas on päätynyt yrityksesi verkkosivuille, niin sivujen tehtävä on vakuuttaa sopiva kohdeasiakas uudeksi asiakkaaksi puhuttelevan sisällön, edustavan ulkoasun ja toimivan toteutuksen avulla.

Jos verkkosivuille on saatu liikennettä, mutta kauppoja ei synny, on syytä tutustua tapaukseen ja miettiä missä vika. Seuraava askel onkin konversion, eli halutun toimenpiteen suorittaminen, asiakkaan suunnalta. Koversio-optimoinnin avulla verkkosivuja testataan ja kehitetään siihen suuntaan, että saadaan asiakasehdokkaat toimimaan, esimerkiksi jättämällä yhteystietonsa halutessaan vaikkapa tarjouksen.

Myytävä tuote vaikuttaa ostoprosessiin, sisältö kuntoon

Millainen on yrityksesi tarjoaman tuotteen tai palvelun ostoprosessi asiakkaan näkökulmasta katsottuna? Monimutkaisemman tuotteen ostoprosessi on pidempi, eikä päätöksiä tehdä yhdellä klikkauksella. Tällöin asiakas tarvitsee suuremman määrän tietoa sekä enemmän harkintaa ja suunnittelua. Verkkosivujen sisällöllä, visuaalisella ilmeellä sekä käytettävyydellä on merkittävä vaikutus siihen, millaisena asiakas mieltää yrityksen ammattitaidon ja palvelutarjonnan.

Verkkosivuston tehtävä on vakuuttaa asiasta kiinnostunut vierailija asiakkaaksesi. Sivuston tehtävä on puhutella ja auttaa asiakastasi, sekä rakentaa luottamusta.

Kilpailijoiden matkiminen pahentaa kilpailua

Verkkosivuja suunnitellessa törmää usein ongelmaan, joka vaikeuttaa asiakkaan päätöksen tekoa ja polkee hintoja. Ilmiö on nimeltään kilpailijoiden matkiminen. Kun verkkosivuille tarvitaan sisältöä, moni alkaa vilkuilemaan kilpailijoiden verkkosivuja aikoen kopioida tekstit suoraan kilpailijalta.

On ehdottomasti hyvä tietää mitä kilpailijasi sanovat, mutta yrityksesi tulisi erottua kilpailusta ja tuoda tuotteen etu kohdeasiakkaan tietoisuuteen. Erotu siis kilpailusta eduksesi ja auta asiakasta valitsemaan oikein.