Asiakkaamme vanhat verkkosivut alkoivat oirehtia, koska ne oli tehty käytöstä poistuvalla Adobe Muse -julkaisujärjestelmällä. Koska Adobe Musen kehitys on lopetettu, ratkaisuksi jäi vanhojen kotisivujen uudistaminen. Toteutimme uudet kotisivut mahdollisimman tarkasti vanhaa sivustoa jäljitellen.

Vanhojen kotisivujen teko WordPressillä

Kun vanhoja kotisivuja ei enää kannata elvyttää

Kotisivut ei ole ikuisia, eikä niiden alustoina käytetyt järjestelmätkään. Esimerkiksi Adobe ilmoitti vuoden 2018 alkupuolella lopettavansa Muse-julkaisujärjestelmän kehittämisen. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että kaikki Musella tehdyt verkkosivut tulevat rapistumaan ja lopulta hajoamaan.

Tämän kohtalon koki myös Presentor, yritys jonka verkkosivut oli pystytetty samaisella alustalla. Kotisivut alkoi jo selvästi oireilemaan tietyillä selaimilla, joten päätös oli tehdä WordPress kotisivut korvaamaan rikkinäisen verkkosivuston. Saimme tehtäväksemme toteuttaa vanhoista sivuista mahdollisimman tarkan jäljennöksen WordPress-julkaisujärjestelmällä.

Vanhat kotisivut voidaan tehdä uusiksi WordPressillä

Vanhoja kotisivuja ei voi suoranaisesti siirtää WordPressille, mutta voimme tehdä vanhoja sivuja vastaavat kotisivut yritykselle WordPressillä. Usein vanhoissa kotisivuissa olisi ammattilaisen silmin ulkoasullista sekä sisllöllistä parannettavaa, mutta suunnittelu ottaa omat resurssinsa asiakasyrityksen päästä.

Tässäkin tapauksessa teimme mahdollisimman tarkan kopion vanhoista kotisivuista, muutamaa pientä muutosta lukuunottamatta. Kotisivujen ulkoasu pysyy siis jotakuinkin samana, mutta nyt taustalla raksuttaa WordPress.