Paytrail WooCommercelle

Päivitetty 27.01.2024

Paytrail on kotimaan markkinoilla tunnetuimpia maksuvälittäjiä verkkokaupparatkaisuihin, soveltuen erinomaisesti myös WooCommerce-verkkokauppaan. Paytrailin kanssa maksusopimuksen tekeminen sekä maksutapojen kytkeminen WooCommerceen käy erittäin sujuvasti ja toimivasti.

Paytrailin taustoja maksuvälittäjänä

Paytrail on tunnetuimpia kotimaisia maksuvälittäjiä, johon olet varmasti törmännyt tehdessäsi ostoksia verkkokaupoista. Paytraililla on kattava maksutapavalikoima laajalle kirjolle eri verkkokauppa-alustoja. Paytrail on myös hyvä valinta WooCommercelle edistämään verkkokauppasi myyntiä. Checkout Finland yhdistyi osaksi Paytrailia loppuvuodesta 2021, vahvistaen palvelutarjontaa sekä teknologiaa.

Paytrailin sopimustyypit ja hinnoittelu

Paytraililla on tarjolla kaksi peruspakettia (S ja M) sekä kaksi vaativampaan käyttöön soveltuvaa pakettia (L ja XL).

Näistä pieniin ja hieman suurempiinkin kauppoihin soveltuu parhaiten joko S tai M, riippuen verkkokaupan myynnistä. Näiden pakettien ero on käytännössä hinnoittelussa. S-paketin kuukausimaksu on alhaisempi, soveltuen hyvin esimerkiksi aloittaville verkkokaupoille myynnin ollessa vielä pientä.

Jos verkkokaupan myynti on jo lähtenyt kasvuun, on usein kannattavampaa ottaa M-paketti korkeammalla kuukausimaksulla. Tässä tapauksessa kulut laskevat myynnin mukaan, koska myyntikohtainen komissio on pienempi.

Nyrkkisääntönä voidaan pitää 2000 euron kuukausittaista rajaa: jos myynti on alle, S-paketti todennäköisemmin edullisempi. Jos taas verkkokaupan myynti on yli 2000 euroa kuukaudessa, M-paketti tulee normaalisti edullisemmaksi.

Paytrail lyhyesti

Paytrail kertoo omaavansa markkinoiden kattavimman verkkomaksupalvelun, joka myös toimii saumattomasti WooCommercen kanssa. Paytraililta saat kaikki kotimaan markkinoille tarvittavat maksuvaihtoehdot (verkkomaksut, korttimaksut, mobiilimaksut, osamaksut) selkeällä hinnoittelulla sekä hyvällä palvelulla. Paytrailin maksujärjestelmälle löytyy valmis lisäosa sen kytkemiseksi WooCommerce-verkkokauppaan.

Paytrailin kytkentä WooCommerceen

Teknisesti WooCommerceen on helppo kytkeä maksujärjestelmä. Kytkentä tapahtuu valmiilla lisäosalla, joka yhdistää verkkokaupan Paytrailiin ja kauppiaan tiliin. Lisäosa täytyy ensin asentaa, ja jatkossa sen päivittämisestä tulee huolehtia asianmukasesti.

Saatavilla olevat valmiit lisäosat

Tällä hetkellä Paytrailin kytkemiseksi WooCommerceen löytyy valmis lisäosa kolmelta eri tekijältä. Halutessasi voit jättää lisäosan valinnan ja asennuksen yhteistyökumppanille, jolta se käy kätevästi. Tutustu halutessasi lisäosiin alla olevista linkeistä.

Paytrailin maksusopimuksen tilaaminen

Kun on aika saada maksutavat WooCommerce-verkkokauppaan, Paytrailin maksusopimuksen tilaaminen käy sujuvasti. Paytrailin kumppanina pystymme luomaan teille nopeasti sopimuksen, jonka jälkeen pääsette välittömästi täydentämään sopimuksen lisätiedot sekä allekirjoittamaan sen. Kun sopimus on sähköisesti allekirjoitettu, menee se automaattisesti Paytrailin tarkistusjonoon. Verkkokauppa tarkistetaan palveluntarjoajan toimesta ennen maksujen aktivointia, ja kaupan täytyy täyttää muutama vaatimus.

Paytrailin käyttöönottoon kannattaa varata vähintään kaksi työpäivää, jotta aikatauluun liittyviltä yllätyksiltä vältytään. Sopimuksen voi hoitaa valmiiksi jo etukäteen, samoin kannattaa varmistaa että WooCommerce-kauppasi täyttää kaikki tarvittavat vaatimukset.

1. Tarkista, että verkkokauppasi täyttää vaatimukset

Prosessin nopeuttamiseksi suosittelemme tarkistamaan, että verkkokauppa täyttää maksuvälittäjän vaatimukset. Näitä ovat esimerkiksi verkkokaupan yhteystiedot sekä maksutapojen esittäminen toimitusehdoissa.

2. Valitse sopiva paketti ja lähetä perustiedot meille

Paytrail-kumppanina voimme luoda teille tilin ja sopimuspohjan. Tätä toimenpidettä varten tarvitsemme yrityksen nimen, y-tunnuksen, kaupan verkko-osoitteen sekä sähköpostiosoitteen jolle tili liitetään. Lisäksi täytyy valita verkkokaupalle sopiva paketti. Tiedot saatuamme syötämme perustiedot järjestelmään, ja saat välittömästi kirjautumistiedot Paytrailin extranettiin, jossa ensitöiksesi pääset täydentämään sopimuksen tiedot.

Samalla kun luomme teille uuden asiakkuuden, saamme suoraan tarvittavat tunnukset Paytrailin kytkemiseksi WooCommerceen. Autamme tarvittaessa lisäosan asennuksessa ja maksujen kytkemisessä.

3. Täydennä lisätiedot sopimukseen ja allekirjoita

Kun saat kirjatumistunnukset, kirjaudu sisään saamasi linkin kautta ja siirry täydentämään sopimuksen tiedot. Kaikki tiedot tulee täyttää huolellisesti, jotta tapaus ei pysähdy tarkistusjonossa. Erityisesti tulee huomioida omistaja- ja edunsaajatietojen antaminen, joka on yleisimpiä syitä hyväksymisen viivästymiseen.

Kun olet täydentänyt sopimuksen, käy allekirjoittamassa se sähköisesti suoraan samasta järjestelmästä.

4. Odota hyväksyntää ja aloita myynti

Kun allekirjoitus on hoidettu sopimukselle, siirtyy se suoraan Paytrailin tiimin tarkastusjonoon. Jos et ole vielä itse varmistunut, että kauppasi täyttää vaatimukset, suosittelemme tekemään sen nyt. Valmistautuminen lyhentää odotusaikaa ja viivettä käsittelyn loppuunsaattamisessa.

Jos verkkokauppasi täyttää maksuvälittäjän vaatimukset, tili aktivoidaan suoraan hyväksymisen yhteydessä. Jos WooCommerceen on lisäosa asennettuna ja asetettuna tunnuksien kanssa valmiiksi, verkkokaupan myynti voi alkaa samalla kellon lyömällä.

Paytrail-kumppani ja WooCommerce-tekijä apunanne

Olemme kokenut WooCommerce-tekijä, ollen myös Paytrailin kumppani. Autamme mielellämme sinua Paytrailiin liittyvissä kysymyksissä sekä kytkemisessä ja käyttöönotossa WooCommerce-kauppaan. Saamme myös järjestettyä sopimusasiat kuntoon, ota yhteyttä.

Paytrail yhteistyökumppani