Maksutavat WooCommerce-verkkokauppaan

Päivitetty 27.01.2024

WooCommerce-verkkokaupasta saadaan paras hyöty irti kunnollisilla maksutavoilla. Maksamisen helppous ja toimivuus on oleellinen osa verkkokaupan perustoimintoja. Erillisen maksujärjestelmän avulla saat kaikki käytetyimmät maksutavat WooCommerce-verkkokauppaasi: verkkopankit, korttimaksut, mobiilimaksun ja usein muutakin. Kaikki yleisimmät maksuvälittäjät tarjoavat WooCommercelle valmiin lisäosan, joten maksujärjestelmän kytkentä käy pääsääntöisesti sujuen. Esittelemme tässä sisällössä yleisimmät vaihtoehdot WooCommerce-verkkokaupan maksutavoiksi kotimaan markkinoilla.

Maksujärjestelmän kytkeminen WooCommerce-kauppaan

Jokainen yleisesti tunnettu kotimaan markkinoilla toimiva maksujärjestelmä on helposti kytkettävissä WooCommerce-verkkokauppaan. Verkkomaksujärjestelmä lisätään verkkokauppaan lataamalla ja asentamalla kyseisen maksuvälittäjän valmis lisäosa sekä asettamalla se käyttöön. Tässä vaiheessa tarvitaan myös salausavaimet maksuvälittäjältä, joiden avulla verkkokaupan maksut kytketään kauppiaan tiliin.

Ennen maksujärjestelmän kytkemistä tarvitaan verkkokauppiaan tekemä sopimus valitun maksunvälittäjän kanssa. Tunnettuja verkkokaupan maksuvälittäjiä ovat PaytrailKlarna, Visma Pay, Bluecommerce sekä Svea. Kaikki ovat lähes keskenään verrattavia palveluja, joiden palveluissa on hienoisia eroja. Maksupalvelun tarjoajan tilin auettua tarvitaan vain kauppiastunnus ja salausavain (tai vastaavat) ja maksujärjestelmä voidaan ottaa käyttöön WooCommerce-kaupassa.

Sopivan maksujärjestelmän valinta

Kaikki saatavilla olevat maksujärjestelmät ovat toimivia ratkaisuja, joista jokaisen täytyy löytää omaan verkkokauppaan se sopivin maksutapojen mahdollistaja. Tilaneeseen pääsee hyvin perille tutustumalla jokaiseen palveluntarjoajaan, katsomalla heidän tarjonnan läpi, sekä tutkimalla mitä muut sanovat heidän palveluistaan.

Maksujärjestelmien maksuprosessissa ja ostokokemuksessa on hieman eroja, joten on suositeltavaa tutustua jopa maksuvälittäjän maksutapahtumaan asiakkaan näkökulmasta. Merittävät tekijä on myös, onko verkkokauppasi kansainvälisiää markkinoilla vai pelkästään kotimaan markkinoilla. Esitellyt maksuvälittäjät toimivat Suomen markkinoilla, tarjoten maksuvaihtoehdot pääsääntöisesti kotimaan markkinoille.

Verkkomaksupainikkeiden kulut muodostuvat yleensä kuukausimaksusta, sekä lisksi kuluina tulee pieni maksuprovisio jokaisesta välitetystä maksusta. Maksutapojen hinnoittelu riippuen sopimustyypistä, eli halvempi kk-maksu tarkoittaa korkeampaa provisiota. Tällöin myynnin ollessa pientä alhaisemman kuukausimaksun paketti tulee edullisemmaksi, ja myynnin kasvaessa korkeamman kuukausimaksun paketti kääntyy keskimäärin noin 2000 euron kuukausimyynnin kohdalla kannattavammaksi.

Paytrail

Paytrail sanoo omaavansa markkinoiden kattavimman verkkomaksupalvelun. Paytraililta saat kaikki maksuvaihtoehdot selkeällä hinnoittelulla. Paytrail on tunnettu ja tarjoaa tunnetun ja luotettavan maksutapahtuman verkkokauppaan. Checkout Finland yhdistyi osaksi Paytrailia loppuvuodesta 2021, vahvistaen palvelutarjontaa sekä teknologiaa.

Visma Pay

Visma Pay on yksi tunnettuja kotimaisia maksuvälittäjiä verkkokauppoihin kytkeytyen saumattomasti WooCommercen kanssa. Valittavan on kaksi sopimusvaihtoehtoa. VismaPaylta löytyy myös tekniikka monikauppiasympäristöön sekä maksujärjestelmän kytkentä Netvisoriin onnistuu myös. VismaPay tarjoaa WooCommercelle ilmaisen lisäosan maksujärjestelmän kytkemiseen.

Klarna

Klarna on mainostanut omaavansa sujuvimman maksukokemuksen verkossa Klarna Checkoutilla. Klarna hinnoittelee palvelun selkeästi pelkkien tapahtumien perusteella:
2,79% + 0,35 EUR /tapahtuma, eikä muita kuluja.

Bluecommerce

Bluecommerce on maksuvälittäjistä uusin tulokas kotimaan markkinoilla. Palvelun tarjoaa Verifone. Bluecommercen maksujärjestelmän lisääminen WooCommercelle hoituu valmiin lisäosan avulla. BlueCommercesta mainittakoon, että maksujärjstelmän asennus ja asetus on hieman tavanomaista vaativampi. Verifonen maksutavoille löytyy kolme eri sopimusvaihtoehtoa, tutustu Bluecommercen hinnastoon.

Svea

Svea tarjoaa myös maksupalvelun verkkokauppaan. Svean verkkomaksupalvelu tekee maksamisesta helppoa sekä yksityishenkilöille että yrityksille, erityisesti lasku on mainittava maksutapa korttien ja verkkopankkien lisäksi.

Kaikki  yllämainitut palveluntarjoajat tarjoavat toimivan ratkaisun WooCommerce-verkkokauppaan. Tunnetuimpia meille ovat Paytrail sekä VismaPay. Klarnakin on tuttu, Bluecommerce ja Svea eivät ole tulleet meille tutuksi.

Kattavat maksutavat verkkokauppaan

Maksutapoja on nykyään paljon erilaisia: verkkopankkimaksu, korttimaksu, mobiilimaksu, osamaksu ja vaikka mitä. Valitessasi maksujärjestelmää WooCommerce-kaupallesi, tutustuthan myös palveluntarjoajan maksutapojen valikoimaan, jotta saat parhaiten sopivan kokonaisuuden verkkokauppasi asiakkaalle. Yleisesti ottaen kaikilla kotimaan markkinoilla olevilla maksuvälittäjillä on kattavat maksutavat, joissa on vain hienoisia eroja.

Verkkokaupassa on hyvä olla mahdollisimman laaja valikoima maksutapoja, jotta jokainen asiakas saa valita sen sopivimman. Tämä voi osaltaan parantaa verkkokaupan myyntiä ja konversioastetta.

Aiheen vierestä