Muse vetelee viimeisiään

Muse on Adoben kehittämä julkaisujärjestelmä, jolla on tehty verkkosivuja vuodesta 2012 lähtien. Vuoden 2018 aikana Adobe päätti lopettaa julkaisujärjestelmän kehittämisen, ja viimeisin tuki katkaistaan vuoden 2020 maaliskuussa.

Musea ei enää kehitetä, joten sillä toteutetut verkkosivut alkavat hitaasti rapistua ja toimintavarmuus laskee päivä päivältä. Osa Muse-sivuista on jo näyttänyt hajoamisen merkkejä.

Kauanko Muse-sivut vielä toimii?

Adobe Musea ei ole siis päivitetty puoleentoista vuoteen (26.03.2018 alkaen), verraten jatkuvasti kehittyvään ympäristöön (verkkoselaimet, palvelinympäristöt, tietoturva). Osa Muse-sivuista on jo selvästi oireilevia, ja olemme jo uudistaneet ensimmäiset hajonneet Muse-sivut.

Jos haluat varmistaa verkkosivujen katkottoman toimivuuden, Muse-verkkosivut täytyy yksinkertaisesti rakentaa uudestaan toiselle alustalle, ennen kuin on myöhäistä. Yleensä se uusi alusta on WordPress, jota mekin suosittelemme.

Havaittuja Adobe Muse -sivuston vikoja

Osa vanhenevista Muse-sivustoista on jo hajoilemassa: toimintaongelmia on havaittu yleisesti käytössä olevilla verkkoselaimilla Chrome ja Firefox. Vastaan saattaa tulla javascript error -ikkuna ja puuttuvia elementtejä, taikka tyhjä valkoinen sivu.

Siirry Adobe Musesta WordPressiin

Suosittelemme siirtymään Adobe Muse -kokemuksen jälkeen WordPress -julkaisujärjestelmään, eikä samaa temppu pääse enää tapahtumaan. WordPress on avoimen lähdekoodin ohjelmisto, joten sen käyttäminen ja päivittäminen on täysin ilmaista. Lisäksi WordPressin kehittämisestä pidetään huolta yhteisön voimin, joten yksittäinen taho ei voi päättää WordPressin lopettamisesta.

WordPress on tänä päivänä selvästi suosituin julkaisujärjestelmä verkkosivujen alustana, kasvaen ja kehittyen vauhdikkaasti.

Helposti eroon Musesta

Kun vanhojen verkkosivujen loppu lähestyy takuuvarmasti, niin tärkeintä on tehdä asialle jotain ennen kuin on liian myöhäistä. Verkkosivujen uudistus voi tuntua haastavalta ja työläältä ajatukselta, mutta ei se niin haastavaa ole. Teemme Muse -verkkosivujen uudistuksen sujuvasti ja nopealla aikataululla. Näet ehdotuksemme sivustosta ennen julkaisua, ja lisäksi uuden verkkosivuston sisältöä on helppo uudistaa myös jälkikäteen.

Pyydä tarjous Muse-sivujen uudistuksesta