Domainhotelli on kotimainen palveluntarjoaja, jolta saa verkko-osoitteet ja webhotellit nettisivuille. Lue kokemuksemme Domainhotellin palveluista vuodesta 2016 alkaen.

Valitse webhotelli huolellisesti

Olemme viikoittain tekemisissä eri webhotellipalveluja tarjoavien yritysten kanssa, ja kokemusta on jo useammalta vuodelta. Tehdessä näkee sekä hyviä että ei niin hyviä palveluntarjoajia, monesta eri syystä.

Joidenkin nimeltämainitsemattomien palveluntarjoajien palvelu tökkii asiakaspalvelun päässä, toisilla taas tuntuu olevan tekninen osaaminen hieman kateissa. Nykyinen WordPress-huolenpitopalveluumme kuuluva verkkosivujen uptime-monitorointi paljastaa myös webhotellissa tapahtuvat palvelukatkot.

Webhotelli on osittain tekemisissä verkkosivujen toimivuuden ja latausnopeuden kanssa. Suosittelemme valitsemaan hyvän ja kokonaisuutena toimivan webhotellin yrityksen verkkosivuille.

Domainhotelli pähkinänkuoressa

Domainhotelli on perustettu vuonna 2015, ja löysimmekin heidän asiakkaaksi jo heti ensimmäisen toimintavuoden puolella. Nyt kokemusta on kertynyt useita vuosia, ja homma on toiminut alusta asti oikein mukavasti. Huomattakoon, että Planeetta Internet Oy osti Domainhotellin vuonna 2020.

Domainhotelli tarjoaa .FI -päätteiset verkko-osoitteet erityisen edulliseen 9,90 – 11,90 euron + alv 24 % vuosihintaan, sekä webhotelleihin kuuluu kolme eri kokoista ja tehoista webhotellia. Webhotellit on suunniteltu erityisesti yleistä WordPress -julkaisujärjestelmää silmällä pitäen.

Webhotelleissa on todella paljon levytilaa (20 – 60 gigatavua), joka riittää isommallekin sivustolle sekä suurelle määrälle sähköpostia. Lisäksi webhotelleihin sisältyy ilmainen SSL-sertifikaatti, joka on nykypäivänä käytännössä välttämätön.

Domainhotellilta löytyy helppokäyttöinen webhotellin hallintapaneli suomeksi, sekä myös webmail sähköpostin hallinnointiin. Tekniikka on nykyaikaista ja toimivaa.

Domainhotelli webhotellien vertailu

Domainhotellin asiakaspalvelu

Webhotellin asiakaspalvelulle on harvoin tarvetta, mutta tarpeen sattuessa tavoitettavuus on tärkeää. Meille se yhteydenoton tarve tulee yleensä vastaan verkkosivuja asennettaessa tai teknisen häiriön yllättäessä.

Olemme olleet Domainhotelliin yhteydessä käyttömäärään verrattaen melko vähän, sillä palvelu toimii yleisesti ottaen erittäin vakaasti. Silloin harvoin kuin Domainhotellille on asiaa, asiakaspalvelun tarvoittaa viestillä hyvin ja palvelu on osaavaa.

Kaikki tarvittava on saatu kuntoon ajallaan ilman ylimääräistä sähläämistä.

Päivitetty tieto Domainhotellin asiakaspalvelun toimivuudesta 24.04.2023: Domainhotellin asiakaspalvelu on selvästi heikentynyt viime aikoina. Tukipyyntöihin vastataan laiskasti ja viiveellä, joskus voit joutua odottelemaan kaksikin viikkoa vastausta. Tämä ei ole enää toimivaa, varsinkin jos kyseessä sattuu olemaan jokin akuutimpi asia.

Domainhotellin tekniikka

Domainhotellin webhotellit pyörii nykyaikaisella ja helppokäyttöisellä alustalla, jonka avulla sähköpostien ja verkkosivujen varmuuskopioiden hallinta on helppoa. Lisäksi verkkosivujen asentaminen webhotelliin sujuu aina mutkitta asennusohjelman avulla.

Webhotellien palvelukatkot Domainhotellilla on melko harvinaisia, ja verkkosivut pysyy normikuukautena pystyssä täydet 100 % ajasta.

Domainhotellin palvelimet perustuvat LiteSpeed -tekniikkaan, joka on mielestämme toimiva valinta juuri WordPressille. LiteSpeed palvelimella oleva WP-sivusto voidaan nopeusoptimoida ilmaisella LiteSpeed Cache -lisäosalla, joka nopeuttaa sivustoa huomattavasti.

Domainhotellin hinnat

Domainhotelli on mielestämme hinta-/laatusuhteeltaan erittäin hyvä valinta. Verkko-osoite .FI -päätteellä on halvin mitä markkinoilta löytyy, tällä hetkellä 9 euroa.

Lisäksi Domainhotellin edullisin 3-tähden webhotelli kustantaa vain 5,90 euroa kuukaudessa plus alv. Tämä on jokaiselle verkkonäkyvyydestään välittävälle yritykselle pieni hinta hyvästä webhotellista.

Alla oleva hinnasto päivitetty 04.04.2022.

Suosituksemme WordPressin webhotelliksi

Domainhotelli on hyvä valinta erityisesti WordPress-verkkosivuille. Nämäkin sivut pyörivät jo useampaa vuotta Domainhotellin kolmen tähden webhotellissa, eikä vaihtamisen tarvetta ole vielä tullut vastaan. Tekniikka pelaa ja tilaa riittää.

Ainoa webhotellin vaihtoon motivoiva tekijä voisi olla siirtyä nopeammalle palvelimelle, joka lataa WordPress-sivuston ennätysnopeasti. Sijoitus voi kuitenkin olla paikallaan, sillä verkkosivujen latausnopeus on entistä tärkeämpi hakukoneoptimointiin vaikuttava tekijä.

Lue myös tarkempi kirjoituksemme webhotellin valinnasta WordPressille.

Tämä sivu sisältää kumppanuuslinkkejä.