Webhotellin valinta WordPress-verkkosivuille

Webhotellin valinta WordPress-verkkosivuille

WordPress-julkaisujärjestelmällä toteutetut verkkosivut tarvitsevat webhotellin, jotta ne saadaan verkkoon koko kansan ihmeteltäväksi. Hyvällä ja ei-niin-hyvällä webhotellilla on eroa, joten miten valita sopiva webhotelli WordPress-sivuille?

1. Webhotellin koolla on väliä

Webhotelleja tarjotaan pienestä suureen, aina 0.2 gigatavun ja 100Gt:n välillä. Webhotellin koon tarve määräytyy lähinnä verkkosivustosi laajuuden sekä sähköpostin käytön mukaan.

Pienet yrityksen kotisivut voivat vielä vain 100 megaa (Mb) levytilaa, kun taas isompi verkkokauppa voi viedä useamman gigatavun.

Verkkosivut + sähköpostit = tarpeeksi iso webhotelli

Jos yritykselläsi on muutaman sivun sisältävät WordPress-verkkosivut tai pieni verkkokauppa, niin 1 gigainen webhotelli on riittävä.

Lisäksi tarvitset webhotellin levytilaa yrityksen sähköposteille. Ensimmäinen asia on luopua gmail-päätteisestä sähköpostista ja siirtyä edustavampaan yrityksen omalla domainilla varustettuun sähköpostiin. Yleisesti ottaen sähköpostitilille yksi gigatavu (1Gt) levytilaa riittää, jos käyttö on vähäisempää.

Voit myös aloittaa pienemmällä webhotellilla, kunhan tiedät että palvelun päivittäminen suurempaan levytilaan onnistuu tarvittaessa.

2. Webhotelli SSL-salauksella

SSL-salaus eli https-suojaus salaa liikenteen verkkosivujesi sekä vierailijan selaimen välillä. Nykyään SSL-salauksesta on tullut vakiotavaraa, ja useampaan webhotelliin saa ilmainen SSL-salauksen samaan hintaan. Jos webhotelliin ei sisälly ilmaista SSL-salausta, voit joutua pulittamaan merkittävää lisähintaa saadaksesi https-suojauksen sivustollesi.

Sivusto ilman SSL-salausta vaikuttaa laaduttomalta ja jopa epäilyttävältä; esimerkiksi jotkin verkkoselaimet sanoo että “sivusto ei ole turvallinen”.

3. Webhotelli toimivalla asiakaspalvelulla

Useimmin webhotellin asiakaspalvelulle on vähän käyttöä, mutta silloin kun tarve tulee niin se on sitäkin suurempi. On erittäin suositeltavaa, että webhotellin tarjoajan tavoittaa helposti. Kotimaisen palveluntarjoajan käyttö on suositeltavaa myös tästä syystä.

Tällainen on hyvä webhotelli

Lyhyesti. Kun valitset WordPressille webhotellia, kiinnitä siis näihin huomiota:

  1. SSL-suojaus vakiona
  2. Riittävästi levytilaa
  3. Hyvä asiakaspalvelu
Suosittelemme ensisijaisesti kahta tuttua kotimaista webhotellipalveluden tarjoajaa: Domainhotellia ja Zoneria. Domainhotellin myyntivaltteja on edullinen hinta sekä suuri levytila, Zonerilla nopeat palvelimet sekä huippuluokan asiakaspalvelu. Molemmat on hyviä palveluntarjoajia nykyaikaisella alustalla ja ilmaisella SSL-sertifikaatilla. Käy tutustumassa ja katso kumpiko sopii tarpeisiisi paremmin.