WordPress-julkaisujärjestelmällä toteutetut verkkosivut tarvitsevat webhotellin, jotta ne saadaan verkkoon. Webhotelli on valmis kuukausimaksullinen palvelu, joka hankitaan palvelimen ylläpitäjältä. Webhotelli toimii sekä verkkosivujen että sähköpostin ylläpitoon.

Sisältö - WordPress-webhotellin valinta

Vakaa ja nopea webhotelli

Webhotelli on osa palvelimen levytilaa, ja yleensä palvelimen resurssit on jaettu kaikkien palvelimella olevien webhotellien kesken. Palvelimen ihanteellinen toiminta-aika on 100 %, eli tällöin sivusto on jatkuvasti toiminnassa. Välillä palvelimelle saattaa tulla lyhyt huoltokatko, tai toisinaan pidempi.

Olemme havainneet, että tutuilla palveluntarjoajillamme palvelimet pyörii yleensä täydet 100 % ajasta, pois lukien yksittäisiä tapahtumia. Joskus tekniikka voi esimerkiksi pettää, mutta nämä ovat hyvin harvinaisia.

Webhotellin tulee myös reagoida nopeasti kutsuun ja avata verkkosivut saapuvalle vierailijalle. Huomioithan, että optimoimattomat verkkosivut voivat latautua hyvin hitaasti myös nopealla palvelimella. Jos taasen palvelimen päässä tökkii, WordPressin optimointikaan ei auta saamaan verkkosivuista nopeita.

Valitse sopivan kokoinen webhotelli

Webhotelleja tarjotaan pienestä suureen, aina 200 megatavun (0,2 Gt) ja 100Gt:n välillä. Webhotellin koon tarve määräytyy lähinnä verkkosivustosi laajuuden sekä sähköpostin käytön ja tilantarpeen mukaan.

Pienet yrityksen kotisivut voivat vielä vain 100 megatavua (Mt) levytilaa, kun taas isompi verkkokauppa voi viedä useamman gigan. Lisäksi sähköpostitilien määrä ja käyttötapa vaikuttaa tilantarpeeseen. Yksi gigatavu voi olla aluksi riittävä tila sähköpostille, jos ei jatkuvasti vastaanota tai lähettele suuria tiedostoja sähköpostin välityksellä.

Pienemmällä on aina hyvä aloittaa, ja tarpeen vaatiessa vaihto isompaan webhotelliin palveluntarjoajan sisäisesti käy suoraan lennosta ilman siirtotöitä.

Verkkosivut + sähköpostit = tarvittava levytila

Jos yritykselläsi on muutaman sivun sisältävät kevyet WordPress-verkkosivut, niin tilan tarve ei ole kovin suurta. Jos kyseessä on laajempi sivusto, jossa verkkokauppa tai esimerkiksi paljon kuvamateriaalia, voi suurempi webhotelli tulla tarpeeseen.

Lisäksi tarvitset webhotellin levytilaa yrityksen sähköposteille, joka tulee verkko-osoitteesi päätteellä. Alkuvaiheessa yksi gigatavu per sähköpostitili voi olla tarpeeksi, mutta ajan kuluessa sähköpostitili paisuu ja vaatii lisätilaa. Yleensä paketin voi kuitenkin helposti vaihtaa suurempaan, kun tarve tulee.

Yksi vaihtoehto on käyttää sähköpostia erillisestä palvelusta, jonne yrityksen oman verkko-osoitteen sähköpostiliikenne ohjataan. Yritys voi esimerkiksi hankkia erikseen salatun sähköpostin, jonka kautta pidetään yhteyttä asiakkaisiin, sekä lähtetään luottamuksellisia tietoja vastuullisesti ja turvallisin mielin.

Varmista että webhotellissa on SSL-salaus

SSL-salaus eli https-suojaus salaa liikenteen verkkosivujesi sekä vierailijan selaimen välillä. Nykyään SSL-sertifikaatista on tullut vakiotavaraa, ja useampaan webhotelliin saa ilmaisen SSL-salauksen samaan hintaan. Jos webhotelliin ei sisälly ilmaista SSL-salausta, voit joutua pulittamaan merkittävävästi lisähintaa saadaksesi https-suojauksen sivustollesi.

Tietoturva-asian lisäksi sivusto ilman SSL-salausta vaikuttaa laaduttomalta ja jopa epäilyttävältä; esimerkiksi Chromen ja Safarin verkkoselaimet sanovat sivuston olevan “Ei turvallinen” (Not Secure) silloin kun SSL-salaus puuttuu.

Ylempänä kuvassa sivusto SSL:n kanssa, alempana salaamaton sivusto.

Nykyaikainen hallintapaneli helpottaa webhotellin käyttöä

Webhotelli nykyaikaisella hallintapanelilla on helppokäyttöinen. Hallintapanliin kirjaudutaan erillisillä tunnuksilla, ja sieltä käsin voidaan määrittää sähköpostitilejä, hallita verkkosivustoon liittyviä asetuksia, sekä lisäksi voidaan kytkeä varmuuskopiointi päälle.

Kunnollinen hallintapaneli vähentää tarvetta palveluntarjoajan asiakaspalvelulle, sillä sen käyttäminen on niin helppoa. Vielä nykyäänkin on joitain palveluntarjoajia, joiden järjestelmä on aikansa elänyt: sivuston muutostyöt on hankala hoitaa, eikä kaikki aina toimi toivotusti.

Webhotellin hallintapanelin näkymä - Domainhotelli
Tältä näyttää Domainhotellin hallintapaneli webhotellille

Webhotellin asiakaspalvelun on syytä toimia

Kun kaikki toimii suunnitellusti, webhotellin asiakaspalvelulle on vähän tarvetta. Mutta silloin kun tarve tulee, niin sen merkitys on sitäkin suurempi. On erittäin suositeltavaa, että webhotellin asiakaspalvelun tavoittaa nopeasti, tilanteeseen reagoidaan ja homma toimii.

Tämä ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys, vaan palveluntarjoajien asiakaspalvelun ripeydessä ja laadussa on suuriakin eroja. Suosittelemme palveluntarjoajia, joilla on ensisijaisesti hyvä asiakaspalvelu ja osaamisen taso.

Suosittelemme kolmea kotimaista

Suosittelemme, että hankit sopivan webhotellin yrityksellesi suoraan omatoimisesti, jolloin sivuston sekä sähköpostin hallinta on aina omissa käsissäsi. Kun valitset WordPress-verkkosivuille sopivaa webhotellia, kiinnitä siis näihin huomiota:

Hostingpalvelu

Hostingpalvelu kokemukset

Hostingpalvelu on tasalaatuinen ja usein kehuttu kotimainen palveluntarjoaja webhotelleiden suhteen. Hpstingpalvelu tunnetaan reippaasta ja osaavasta asiakaspalvelusta, sekä toimivasta ja nykypäiväisestä tekniikasta. Erittäin toimivan ja laadukkaan oloinen kokonaisuus.

Tutustu erityisesti WordPressille optimoituihin webhotelleihin, joiden avulla sivusto latautuu nopeammin. Lue lisää kokemuksistamme Hostingpalvelusta.

Domainhotelli

Domainhotelli webhotellien vertailu

Domainhotellin valtteja on edullinen webhotellin hinta sekä suuri levytila. Domainhotellilta saat laadukkaan ja nykyaikaisen webhotellin sopuisaan hintaan, jota voit tarvittaessa päivittää suurempaan ja tehokkaampaan. Kun tarvitset levytilaltaan erityisen suurta webhotellia, Domainhotellin suurin on 60 gigainen.

Lue tarkemmat kokemuksemme Domainhotellista.

Zoner

Zonerin tutustuminen kotisivuilla

Zonerilla on tunnetusti huippuluokan asiakaspalvelu. Heillä siis reagoidaan nopeasti sekä kokemuksen mukaan myös osaaminen on erinomaisella tasolla. Zonerin peruswebhotellit alkaa 2 gigaisesta, joita voit tarvittaessa päivittää helposti suurempaan. Erikoisuutena Zonerilta löytyy huipputehokas WP-Cloud, joka on erityisesti WordPressille kehitetty ja Suomen nopeimmaksi kehuttu WordPress-webhotelli.

Lue myös tarkemmat kokemuksemme Zonerista.