WordPress-julkaisujärjestelmällä toteutetut verkkosivut tarvitsevat webhotellin, jotta ne saadaan verkkoon. Webhotelli on valmis kuukausimaksullinen palvelu, joka hankitaan verkkopalvelimen ylläpitäjältä. Webhotelli toimii sekä verkkosivujen että sähköpostin ylläpitoon.

Valitse sopivan kokoinen webhotelli

Webhotelleja tarjotaan pienestä suureen, aina 0.2 gigatavun ja 100Gt:n välillä. Webhotellin koon tarve määräytyy lähinnä verkkosivustosi laajuuden sekä sähköpostin käytön ja tilantarpeen mukaan.

Pienet yrityksen kotisivut voivat vielä vain 100 megaa (Mb) levytilaa, kun taas isompi verkkokauppa voi viedä useamman gigatavun.

Verkkosivut + sähköpostit = tarvittava levytila

Jos yritykselläsi on muutaman sivun sisältävät WordPress-verkkosivut tai pieni verkkokauppa, niin 1 gigainen webhotelli on helposti riittävä.

Lisäksi saatat tarvita webhotellin levytilaa yrityksen sähköposteille, jos päätät käyttää webhotellin sähköpostia. Ensimmäinen asia on luopua gmail-päätteisestä sähköpostista yrityskäytössä, ja siirtyä edustavampaan yrityksen omalla domainilla varustettuun sähköpostiin.

Voit myös aloittaa pienemmällä webhotellilla, kunhan tiedät että palvelun päivittäminen suurempaan levytilaan onnistuu jälkikäteen.

Yksi vaihtoehto on käyttää sähköpostia erillisestä palvelusta, jonne yrityksen oman verkko-osoitteen sähköpostiliikenne ohjataan. Yritys voi esimerkiksi hankkia erikseen salatun sähköpostin, jonka kautta pidetään yhteyttä asiakkaisiin, sekä lähtetään luottamuksellisia tietoja vastuullisesti ja turvallisin mielin.

Varmista että webhotellissa on SSL-salaus

SSL-salaus eli https-suojaus salaa liikenteen verkkosivujesi sekä vierailijan selaimen välillä. Nykyään SSL-sertifikaatista on tullut vakiotavaraa, ja useampaan webhotelliin saa ilmainen SSL-salauksen samaan hintaan. Jos webhotelliin ei sisälly ilmaista SSL-salausta, voit joutua pulittamaan merkittävää lisähintaa saadaksesi https-suojauksen sivustollesi.

Sivusto ilman SSL-salausta vaikuttaa laaduttomalta ja jopa epäilyttävältä; esimerkiksi Chromen ja Safarin verkkoselaimet sanovat sivuston olevan “Ei turvallinen” silloin kun SSL-salaus puuttuu.

Webhotellin asiakaspalvelulla voi olla käyttöä

Useimmin webhotellin asiakaspalvelulle on vähän käyttöä, mutta silloin kun tarve tulee niin sen merkitys on sitäkin suurempi. On erittäin suositeltavaa, että webhotellin tarjoajan tavoittaa helposti ja homma toimii.

Voit hankkia sopivan webhotellin suoraan itse, jolloin olet täysin hallinnassa sivustostasi. Halutessasi voimme myös järjestää sopivan webhotellin. Kun valitset WordPress-sivuille sopivaa webhotellia, kiinnitä siis näihin huomiota:

  1. SSL-suojaus vakiona
  2. Riittävästi levytilaa
  3. Hyvä asiakaspalvelu
Suosittelemme ensisijaisesti kahta tuttua kotimaista webhotellipalveluden tarjoajaa: Domainhotellia ja Zoneria. Domainhotellin myyntivaltteja on edullinen hinta sekä suuri levytila, Zonerilla huippuluokan asiakaspalvelu sekä huippunopea WP-Cloud. Suurin osa webhotelleista soveltuu teknisessä mielessä WordPress-sivustolle, mutta kannattaa varmistaa palveluntarjoajalta että paketti on sopiva.
 
 
×
×

Ostoskori