Blogin lisääminen yrityksen kotisivuille on edullinen kertasijoitus, joka tuottaa vierailijoita vielä vuosienkin päästä. Blogin avulla sivustolle on helppo lisätä sisältöä, ja relevantin sisällön tuottaminen parantaa sivustosi löydettävyyttä hakukoneista.

Laadukas ja kotisivujesi aiheeseen liittyvä sisältö tuo hakukoneista vierailijoita, jotka ovat parhaassa tapauksessa yrityksesi potentiaalisia asiakkaita.

Esimerkiksi näille kotisivuille tipahtelee päivittäin vierailijoita hakukoneista blogissa olevien postausten kautta.

Ennen blogin aloittamista voi olla tarpeen tehdä hakusana-analyysi. Näin saadaan parempi käsitys siitä millaisilla hakusanoilla hakukoneista tehdään hakuja ja kuinka paljon. Näin blogiartikkelit saadaan kohdennettua tarkemmin hyväksi havaituille hakusanoille.

Näin lisäät blogitoiminnon

Jos kotisivusi on tehty WordPress-julkaisujärjestelmällä, blogin lisääminen on hyvinkin helppoa. Blogin lisäämisessä on kolme helppoa vaihetta:

  1. Blogisivun lisääminen
  2. Blogin asetusten säätäminen
  3. Blogin lisääminen valikkoon

1. Blogisivun lisääminen

Mene päävalikosta kohtaan “Sivut” ja valitse “Lisää uusi”.

Julkaise Blogiksi tai muuksi vastaavaksi nimetty sivu ilman sisältöä.

Mene “Asetukset” kohdasta “Lukeminen” -osioon.

Valitse Artikkelisivuksi äsken luomasi sivu. Valitse lisäksi kuinka monta artikkelia sivulla näytetään, sekä valitse näytetäänkö blogisivulla koko artikkeli vai lyhyt pätkä tekstin alusta. Tallenna lopuksi muutokset.

2. Blogin asetusten säätäminen

Kun blogisivu on luotu ja asetettu artikkelisivuksi, sille täytyy säätää asetukset kohdalleen.

Blogille saattaa olla erinäisiä asetuksia riippuen käyttämästäsi teemasta. Vakiotoimenpiteisiin kuuluu käydä “Asetuksista” kohdan “Keskustelu” asetukset läpi. Nämä määrittävät ketkä voivat kommentoita blogitekstejäsi.

3. Blogin lisääminen valikkoon

Kun blogisivu on luotu ja asetukset laitettu kuntoon, täytyy sivustolle lisätä linkki blogiin. Useimmiten blogisivu lisätään valikkoon, joka tapahtuu kohdasta “Asetukset” ja alavalinnasta “Valikot”.

Valitse valikko johon haluat lisätä blogisivun, ja raahaa kyseinen sivu vasemman laidan valikosta. Tallenna lopuksi muutokset.

Blogisivujen ulkoasu?

Nyt kun blogisivu on luotu, voit julkaista testiartikkelin (jos sellaista ei jo ole) ja katsoa mitä blogisivujen ulkoasut näyttää.

WordPress-sivustosi teema määrittelee blogisivujen ulkoasun. Jos käytät sivustollasi valmisteemaa, on blogiartikkelien ja -listausten ulkoasu todennäköisesti tehty valmiiksi.

Jos käytössä on jonkun muunlainen teema, niin blogin ulkoasu saattaa vaatia muokkaamista. Ulkoasua voi muokata kirjottamalla tyylitiedoston koodia (CSS) tai käyttämällä pagebuilderia, eli sivunrakentajaa.

Me käytetään koodin kirjoittamisen sijaan Elementor-sivunrakentajaa, aina kun se vain soveltuu tilanteeseen. Elementor on monipuolinen ja toimiva lisäosa WordPressille, jonka avulla voit luoda tyylikkäitä sivuja ilman koodaamista.

Onnistuiko blogin lisääminen?

Jos tarvitset apua blogin lisäämisessä WordPress-kotisivuille, niin ota yhteyttä!