Blogin lisääminen yrityksen kotisivuille on edullinen kertasijoitus, joka tuottaa vierailijoita parhaillaan vielä vuosienkin päästä. Blogin avulla sivustolle on helppo lisätä sisältöä, ja kohdennetun sisällön tuottaminen parantaa sivustosi löydettävyyttä hakukoneissa. Tässä artikkelissa lyhyt opastus, kuinka blogi lisätään WordPress -sivustolle.

Blogista on hyötyä sisältömarkkinoinnissa

Laadukas ja kotisivujesi aiheeseen liittyvä sisältö tuo hakukoneista vierailijoita, jotka ovat yrityksesi potentiaalisia asiakkaita. Tästä syystä blogin lisääminen sivustolle on kannattavaa, jos vain sitä käytetään oikeaoppisesti.

Ennen blogin sisällöntuotannon aloittamista voi olla tarpeen tehdä hakusana-analyysi tai kattavampi SEO-kartoitus. Näin saadaan parempi käsitys siitä millaisilla hakusanoilla hakukoneista tehdään hakuja ja kuinka paljon. Näin blogiartikkelit saadaan kohdennettua tarkemmin hyväksi havaituille hakusanoille ja Google-näkyvyys voi kasvaa.

Näin lisäät blogitoiminnon WordPressiin

Jos kotisivusi on tehty WordPress-julkaisujärjestelmällä, blogin lisääminen on hyvinkin helppoa. Blogitoiminto löytyy WP:stä vakiona, joten pelkällä blogin käyttöönotolla saat artikkelitoiminnon käyttöön WordPress -kotisivuille tai WooCommerce -verkkokauppaan.

Blogin lisäämisessä on kolme helppoa vaihetta:

  1. blogin pääsivun lisääminen,
  2. blogin asetusten säätäminen sekä
  3. blogisivun lisääminen valikkoon tai muuten näkyville.

1. Blogisivun lisääminen

Blogisivu tai blogin pääsivu on se sivu, jolta artikkelilistaus löytyy. WordPressissä yksi sivuista täytyy määrittää blogin sivuksi, jolloin sille ilmestyy julkaistut artikkelit.

  1. Mene päävalikosta kohtaan “Sivut” ja valitse “Lisää uusi”.
  2. Julkaise Blogi tai Artikkelit -nimiseksi nimetty sivu lisäämättä sille mitään sisältöä.
  3. Mene “Asetukset” kohdasta “Lukeminen” -osioon.
  4. Valitse Artikkelisivuksi äsken luomasi sivu ja tallenna.
  5. Llisäksi asetuksista voit valita kuinka monta artikkelia sivulla näytetään kerrallaan, sekä valitse näytetäänkö blogisivulla koko artikkeli vai lyhyt pätkä tekstin alusta.

2. Blogin asetusten säätäminen

Kun blogisivu on luotu ja asetettu artikkelisivuksi, sille täytyy säätää asetukset kohdalleen.

Blogille saattaa olla erinäisiä asetuksia riippuen käyttämästäsi teemasta. Vakiotoimenpiteisiin kuuluu käydä “Asetuksista” kohdan “Keskustelu” asetukset läpi. Nämä määrittävät ketkä voivat kommentoita blogitekstejäsi.

Blogiartikkelien kommentointi on syytä asettaa toivotulla tavalla heti alkuvaiheessa.

3. Blogin lisääminen valikkoon

Kun blogisivu on luotu ja asetukset laitettu kuntoon, täytyy sivustolle lisätä linkki blogiin. Useimmiten blogisivu lisätään valikkoon, joka tapahtuu kohdasta “Asetukset” ja alavalinnasta “Valikot”.

Valitse valikko johon haluat lisätä blogisivun, ja raahaa kyseinen sivu vasemman laidan valikosta. Tallenna lopuksi muutokset.

Blogisivujen ulkoasu?

Nyt kun blogisivu on luotu, voit julkaista testiartikkelin (jos sellaista ei jo ole) ja katsoa mitä blogisivujen ulkoasut näyttää.

WordPress-sivustosi teema määrittelee blogisivujen ulkoasun. Jos käytät sivustollasi valmisteemaa, on blogiartikkelien ja -listausten ulkoasu todennäköisesti tehty valmiiksi.

Jos käytössä on jonkun muunlainen teema, niin blogin ulkoasu saattaa vaatia muokkaamista. Ulkoasua voi muokata kirjottamalla tyylitiedoston koodia (CSS) tai käyttämällä pagebuilderia, eli sivunrakentajaa.

Me käytämme vanhanaikaisen ja työlään koodin kirjoittamisen sijaan Elementor-sivunrakentajaa, aina kun se vain soveltuu tilanteeseen. Elementor on monipuolinen ja toimiva lisäosa WordPressille, jonka avulla voit luoda tyylikkäitä sivuja helppokäyttöisesti.

Onnistuiko blogin lisääminen?

Jos tarvitset apua blogin lisäämisessä WordPress-kotisivuille, niin ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella. Blogin käyttöönotto on meille arkipäiväisiä tehtäviä.