WordPress-julkaisujärjestelmällä tehdyt kotisivut vaativat hieman huolenpitoa. WordPressin ohjelmisto, sivustolla käytetyt lisäosat, sekä teema vaativat päivityksistä huolehtimisen. Kotisivujen päivitykset on suositeltavaa tarkastaa ja tehdä ajallaan, jotta verkkosivusto toimii toivotusti ja takaa parhaan mahdollisen tietoturvan.

Alla ohjeet kuinka päivitetään WordPress-verkkosivusto.

Kirjaudu sisään WP-hallintapaneliin

Päivittääksesi WordPressin, sinun täytyy ensitöiksesi kirjautua sivustolle sisään. WordPressin hallintapaneli löytyy aina samalta verkko-osoitteelta kuin kotisivusikin, mutta perään kirjoitetaan liite /wp-admin. Lue täältä tarkemmat kirjautumisohjeet WordPress-sivustolle.

Saatavilla olevat päivitykset

Kun kirjaudut sisään WordPress-hallintapaneliin, näet saatavilla olevat päivitykset välittömästi vasemmalla olevan päävalikon punaisina pallukoina.

WordPress julkaisujärjestelmä päivittäminen
Kirjauduttuasi WordPressin hallintapaneliin näet saatavilla olevat päivitykset välittömästi.

WordPressin päivitysten tekeminen

Klikkaamalla hallintapanelin päävalikon kohdasta Ohjausnäkymä -> Päivitykset näet kaikki saatavilla olevat päivitykset WordPress-sivustollesi samalla sivulla. Sivu näyttää tältä:

WordPress päivityssivu
Tältä näyttää WordPressin päivityssivu, jotka hoituu helposti klikkailemalla.

Varmista varmuuskopio ennen päivittämistä

Huomaa WordPressin huomautus: “Tärkeää: ennen kuin päivität, ota varmuuskopio tietokannasta ja tiedostoista.” On siis hyvä tietää ennen päivityksen tekemistä, että sivustosta on tarpeeksi tuore varmuuskopio tallessa. Jos päivitys sattuisi menemään pieleen, sivustosi voidaan palauttaa varmuuskopiosta.

Normaalisi päivitys sujuu ongelmitta klikkailemalla “Päivitä” -nappeja, kunnes kaikki kotisivujesi päivitykset on tehty. WordPressiä päivittäessä on olemassa pieni mahdollisuus, että sivusto jää jumiin päivitystilaan tai muuta vastaavaa. Jos WordPressin päivitys ei mene toivotusti, niin saatat tarvita WordPress-tukea pelastamaan sivuston.

Huomaathan, että sivustosi menee automaattisesti huoltotilaan päivitysten ajaksi, eikä ole päivitysten aikana nähtävissä. Ajoita siis verkkosivujen päivittäminen sopivalle ajankohdalle, jolloin sivustolla on mahdollisimman vähän liikennettä. WordPressin päivittäminen kestää puolesta minuutista muutamaan minuuttiin.

Ongelmia WordPressin päivittämisessä?

WordPressiä päivitettäessä on pieni mahdollisuus, että kaikki ei sujukaan suunnitellusti. Joskus saattaa käydä, että WordPressin päivitys ei onnistu ja jotain menee pieleen. Tällöin on hyvä olla osaava WordPress-tuki käden ulottuvilla.

Yleisimpiä päivitysongelmia WordPressin kanssa on päivityksen epäonnistuminen tai sivuston jumiutuminen päivitystilaan. Joskus päivitys saattaa myös rikkoa sivuston, jolloin varmuuskopio on hyvä olla olemassa.

Eikö verkkosivujen tekniikasta huolehtiminen sovi sinulle?

Verkkosivujen päivittäminen on helppo unohtaa ja jättää tekemättä. Tästä syystä tarjoamme palvelua, joka huoletii WordPress-sivustosi päivityksistä ja toimivuudesta. Huolenpitopalvelu WordPress-sivustolle pitää yrityksesi kotisivut teknisesti huippuvireessä, ja sinä voit keskittyä omiin askareisiisi.