WordPressin päivittäminen
Tältä näyttää WordPressin sisäänkirjautuminen.

WordPressin päivittäminen

WordPress-julkaisujärjestelmällä tehdyt kotisivut vaativat hieman huolenpitoa. WordPressin ohjelmisto, sivustolla käytetyt lisäosat, sekä teema vaativat aika-ajoin päivittämistä. Kotisivujen päivitykset on suositeltavaa tarkastaa ja tehdä säännöllisin väliajoin, jotta verkkosivusto toimii toivotusti ja takaa parhaan mahdollisen tietoturvan.

Tässä ohjeet kuinka päivittää WordPress-verkkosivusto.

Kirjautuminen WordPress-kotisivujen hallintapaneliin

WordPressin hallintapaneli löytyy aina samalta verkko-osoitteelta kuin kotisivusikin. Alkuperäinen sisäänkirjautumisosoite WordPressin hallintapaneliin on /wp-admin, joka toimii ellei sitä ole muutettu. Tarkista kirjautumistunnukset kotisivujen tekijältä saamastasi sähköpostistasi, mikä on sivustollesi asetettu sisäänkirjautumisosoite.

WordPress sisäänkirjautumissivun näkymä
Tältä näyttää WordPressin sisäänkirjautuminen.

WordPressin saatavilla olevat päivitykset

Kun kirjaudut sisään WordPress-hallintapaneliin, näet saatavilla olevat päivitykset välittömästi vasemmalla olevan päävalikon punaisina pallukoina.

WordPress julkaisujärjestelmä päivittäminen
Kirjauduttuasi WordPressin hallintapaneliin näet saatavilla olevat päivitykset välittömästi.

WordPressin päivitysten tekeminen

Kun klikkaat valikon kohdasta Etusivu -> Päivitykset, niin kyseisellä sivulla näet kaikki saatavilla olevat päivitykset verkkosivustollesi. Alla kuva WordPressin päivityssivusta.

WordPress päivityssivu
Tältä näyttää WordPressin päivityssivu, jotka hoituu helposti klikkailemalla.

Huomaa WordPressin huomautus: “Tärkeää: ennen kuin päivität, ota varmuuskopio tietokannasta ja tiedostoista.” On siis hyvä tietää ennen päivityksen tekemistä, että sivustosta on tuore varmuuskopio tallessa. Jos päivitys sattuisi menemään pieleen, sivustosi voidaan palauttaa varmuuskopiosta edelliseen olotilaan.

Normaalisi päivitys sujuu ongelmitta klikkailemalla “Päivitä” -nappeja, kunnes kaikki kotisivujesi päivitykset on tehty. WordPressiä päivittäessä on olemassa pieni mahdollisuus, että sivusto jää jumiin päivitystilaan, tai muuta vastaavaa. Itselleni tämä on käynyt tasan kerran, vaikka olen päivittänyt WordPressiä tuhansia kertoja.

Huomaathan, että sivustosi menee automaattisesti huoltotilaan päivitysten ajaksi.

Jääkö WordPress-sivustosi usein päivittämättä? Onko yrityksesi kotisivut jäänyt heitteille?

Haluatko ulkopuolisen ylläpitäjän WordPress-sivustollesi, joka huoletii WordPress-sivustosi päivityksistä ja toimivuudesta? Eipä huolta. Meiltä saat WordPress-päivityspalvelun avuksesi. Pidämme yrityksesi kotisivut teknisesti huippuvireessä, ja sinä voit keskittyä oleelliseen.