WordPress on ylivoimaisesti maailman käytetyin verkkosivustojen alustana toimiva sisällönhallinta­järjestelmä, jolla hoituu kotisivut, blogi ja verkkokauppa. Jo 27% kaikista verkkosivustoista on rakennettu WordPressillä. WordPress laajenttuu verkkokaupaksi kätevästi imasella WooCommerce-verkkokauppalisäosalla.

wordpress-julkaisujarjestelma

Tehokas ja helposti laajennettava WordPress

WordPress on monipuolinen ja helppokäyttöinen julkaisujärjestelmä. Selkeän ja suomenkielellä saatavan hallintapanelin avulla sisällön lisääminen ja muokkaaminen sivustolle on helppoa. Valmiita lisäosia WordPressille on saatavilla tuhansia, joiden avulla saadaan toteutettua tarvittavat toiminnot sivustolle yhteydenottolomakkeesta verkkokauppaan.

WordPress on teknisesti hyvin hakukoneoptimoitu järjestelmä, joka tuo lisäedun sivujen löydettävyyden parantantuessa tuoden lisää vierailijoita hakukoneista. WordPress kehittyy jatkuvasti yhteisön voimalla, joten sivuston tulevaisuus on vakaalla pohjalla. Yrityksen kotisivut tehdään yhä useammin WordPressillä.

WordPress verkkokaupaksi WooCommercen lisäosalla

WooCommerce on WordPressille saatava ilmainen verkkokauppalisäosa, joka on maailman käytetyin verkkokauppa-alusta 28% markkinaosuudella. WooCommercen avulla saadaan kotisivut ja verkkokauppa saman WordPress-sivuston alle. WooCommerce on mobiilioptimoitu verkkokauppa, joten ostosten tekeminen käy kätevästi myös mobiililaitteilla.

WooCommercen verkkokauppa-alustalle on saatavilla satoja valmiita liitännäisiä, joiden avulla verkkokauppaa voidaan muokata tarpeiden mukaiseksi. Jos valmisratkaisua ei löydy, niin kehittämistä voidaan jatkaa koodaamalla tarvittavat toiminnot.

WooCommerce-nettikaupassa voidaan myydä fyysisten tuotteiden lisäksi sähköisiä- sekä palvelutuotteita, joten verkkokauppa-alusta käy monenlaiseen verkkomyyntiin. Kaikilta kotimaisilta verkkomaksujen välittäjiltä löytyy valmiit maksumodulit WooCommercelle, joiden avulla saadaan halutut verkkomaksupainikkeet verkkokauppaan.

WooCommercen lisääminen nykyisille WordPress-sivuille

WooCommerce voidaan asentaa ja ottaa käyttöön myös aikaisemmin tehdyille verkkosivuille. WordPress-sivuston muuttaminen verkkokaupaksi käy kätevästi, ainoastaan WooCommercea tukeva teema ja SSL-sertifikaatti tarvitaan.

Jos vanha ulkoasuteema ei tue WooCommercea, on vaihtoehtona vaihtaa teema uuteen, jolloin sivuston ulkoasu menee samalla uusiksi.

SSL-sertifikaatti on tarpeen erityisesti verkkokaupassa lähes pakollinen, jotta tilausten tiedot kulkeutuu salatussa yhteydessä eikä voi joutua ulkopuolisten tietoon.