WordPress on ylivoimaisesti maailman käytetyin verkkosivustojen alustana toimiva sisällönhallinta­järjestelmä, jolla hoituu kotisivut, blogi ja verkkokauppa kaikki samalla sivustolla. Jo 27% kaikista verkkosivustoista on rakennettu WordPressillä, ja julkaisujärjestelmällä rakennetuista sivustoista WordPressin osuus on yli 60 %. WordPress laajenttuu verkkokaupaksi tunnetulla ja ilmasella WooCommerce-verkkokauppalisäosalla.

Monipuolinen ja helposti laajennettava WordPress

WordPress on monipuolinen ja helppokäyttöinen julkaisujärjestelmä, ollen nykyisin yleisimmin käytetty alusta verkkosivustoille. Selkeän ja suomenkielellä saatavan hallintapanelin avulla sisällön lisääminen ja muokkaaminen sivustolle on helppoa. Valmiita lisäosia WordPressille on saatavilla tuhansia, joiden avulla saadaan toteutettua tarvittavat toiminnot sivustolle yhteydenottolomakkeesta verkkokauppaan.

WordPress on teknisesti hyvin hakukoneoptimointiystävällinen alusta, joka tuo lisäedun sivujen löydettävyyden parantantuessa. WordPress kehittyy jatkuvasti laajan yhteisön voimalla, joten WordPress-sivuston tulevaisuus on vakaalla pohjalla.

WordPress kotisivut on pitkäikäinen ratkaisu ja laajasti muokattavissa melkein millaiseen käyttöön tahansa.

WordPress verkkokaupaksi WooCommercen lisäosalla

WooCommerce on WordPressille saatava ilmainen verkkokauppalisäosa, joka on maailman käytetyin verkkokauppa-alusta 28% markkinaosuudella. Kyseessä on ylivoimaisesti yleisin ratkaisu toteuttaa WordPress-verkkokauppa. WooCommercen avulla saadaan kotisivut ja verkkokauppa saman WordPress-sivuston alle. WooCommerce on mobiilioptimoitu verkkokauppa, joten ostosten tekeminen käy kätevästi myös mobiililaitteilla.

WooCommercen verkkokauppa-alustalle on saatavilla satoja valmiita liitännäisiä, joiden avulla verkkokauppaa voidaan muokata tarpeiden mukaiseksi. Jos valmisratkaisua ei löydy, niin kehittämistä voidaan jatkaa koodaamalla tarvittavat toiminnot.

WooCommerce-nettikaupassa voidaan myydä fyysisten tuotteiden lisäksi sähköisiä- sekä palvelutuotteita, joten verkkokauppa-alusta käy monenlaiseen verkkomyyntiin. Kaikilta kotimaisilta verkkomaksujen välittäjiltä löytyy valmiit maksumodulit WooCommercelle, joiden avulla saadaan halutut verkkomaksupainikkeet verkkokauppaan.

WooCommercen lisääminen nykyisille WordPress-kotisivuille

WooCommerce voidaan asentaa ja ottaa käyttöön myös aikaisemmin tehdyille WordPress-kotisivuille tietyin edellytyksin. WordPress-sivuston muuttaminen verkkokaupaksi käy suhteellisen sujuvasti, ainoastaan WooCommercea tukeva teema tarvitaan.

SSL-sertifikaatti on nykyään tarpeen, ja erityisesti verkkokaupassa lähes pakollinen. SSL-salauksen avulla verkkokaupan tilaukset ja muut tiedot lähetetään salattuna, ilman vaaraa joutua ulkopuolisten haltuun. Tämä alkaa kuitenkin olemaan nykypäivänä vakiotoiminto jokaisella verkkosivustolla.