WordPress on ylivoimaisesti maailman käytetyin verkkosivustojen alustana toimiva sisällönhallinta­järjestelmä, jolla hoituu kotisivut, blogi ja verkkokauppa kaikki samalla sivustolla. Jo 27 % kaikista verkkosivustoista on rakennettu WordPressillä, ja julkaisujärjestelmällä rakennetuista sivustoista WordPressin osuus on huikea yli 60 prosenttia. WordPress-sivusto laajenttuu helposti verkkokaupaksi tunnetulla ja ilmasella WooCommerce-verkkokauppalisäosalla.

Monipuolinen ja helposti laajennettava WordPress

WordPress on monipuolinen ja helppokäyttöinen julkaisujärjestelmä, ollen nykyisin yleisimmin käytetty alusta verkkosivustoille. Selkeän ja suomenkielellä saatavan hallintapanelin avulla sisällön lisääminen ja muokkaaminen sivustolle on helppoa. Valmiita lisäosia WordPressille on saatavilla tuhansia, joiden avulla saadaan toteutettua tarvittavat toiminnot sivustolle yhteydenottolomakkeesta verkkokauppaan.

WordPress on teknisesti hyvin hakukoneoptimointiystävällinen alusta, joka tuo lisäedun kotisivujen tai verkkokaupan löydettävyyden parantantuessa. WordPress kehittyy jatkuvasti laajan yhteisön voimalla, joten WordPress-sivuston tulevaisuus on laajan käyttäjä- ja kehittäjäkunnan ansiosta vakaalla pohjalla.

WordPress- on hyvin yleinen valinta kotisivujen ja verkkokaupan alustaksi. WordPressille on WooCommercen lisäksi tuhansia valmiita lisäosia, joilla sivustolle saadaan myös muita toiminnallisuuksia. Lisäksi avoimen lähdekoodin alustana WordPress on laajasti muokattavissa melkein millaiseen käyttöön tahansa.

WordPress verkkokaupaksi WooCommercen lisäosalla

WooCommerce on WordPressille saatava ilmainen verkkokauppalisäosa, joka on maailman käytetyin verkkokauppa-alusta 28 % markkinaosuudella. Kyseessä on yksi yleisimmistä ratkaisuista, toteuttaa WordPress-verkkokauppa. WooCommercen avulla saadaan kotisivut ja verkkokauppa kätevästi saman sivuston alle. Tämä yhdistelmä sopii parhaiten pienille ja keskisuurille verkkokaupoille, mutta WooCommercella on rakennettu myös erittäin laajoja kauppoja joidenkin toimesta.

WooCommercen verkkokauppa-alustalle on saatavilla satoja valmiita lisäosia, joiden avulla verkkokauppaa voidaan muokata tarpeiden mukaiseksi kevyemmillä kustannuksilla. Jos valmisratkaisua ei löydy, niin kehittämistä voidaan jatkaa koodaamalla tarvittavat toiminnot.

WooCommerce-nettikaupassa voidaan myydä fyysisten tuotteiden lisäksi sähköisiä- sekä palvelutuotteita, joten verkkokauppa-alusta käy monenlaiseen verkkomyyntiin. Kaikilta kotimaisilta verkkomaksujen välittäjiltä löytyy valmiit maksumodulit WooCommercelle, joiden avulla saadaan halutut verkkomaksupainikkeet verkkokauppaan.

WooCommerce-verkkokaupan perustaminen

WooCommercella voi tehdä verkkokaupan alusta alkaen, tai vaihtoehtoisesti olemassa olevat WordPress -kotisivut voidaan laajentaa jälkikäteen verkkokaupaksi. WooCommercen valinta verkkokaupan alustaksi puoltaa sitä tosiasiaa, että kauppa on oikeasti omaisuuttasi. Tosin varjopuolena on huolenpidon tarve, mutta sen voi tarvittaessa ulkoistaa WordPressin päivittämiseen tottuneelle palveluntarjoajalle.

Mitä WordPress/WooCommerce -verkkokauppa maksaa?

WooCommerce-verkkokaupan hintaan sisältyy ainoastaan työkulut, sillä tämä verkkokauppa-alusta on lisenssivapaa. WordPress tarvitsee ainoastaan webhotellin toimiakseen.

Suurin kuluerä WooCommercen kanssa on itse verkkokaupan toteuttaminen. Markkinoilla on mittava määrä palveluntarjoajia, jotka rakentavat verkkokauppoja WordPressin ja WooCommercen kombolla. Jokainen tekee työnsä omalla tavallaan, sekä hinnoittelee työn myös yksilöllisesti.

Toteuttamamme WordPress-WooCommerce-verkkokauppa kustantaa peruskokoonpanolla noin 2-3 tuhatta euroa + alv. Hinta riippuu aina totetuksen vaatimuksilla sekä laajuudella, ja lopullinen hinta selviää aina tutustumalla tapaukseen.