WooCommerce-verkkokauppaa usein kehutaan sen hyvän hakukoneoptimoinnin potentiaalin vuoksi, eikä suotta. WordPress ja WooCommerce tarjoavat hakukoneoptimointiin hyvin sopivan alustan, jonka hyödyt ovat todellisia. Tässä artikkelissa käymme läpi WooCommerce-verkkokaupan paremmuudesta verkkokaupan hakukoneoptimointiin.

woocommerce-verkkokaupan edut hakukoneoptimoinnissa (SEO)

Verkkokauppa-alustat ovat erilaisia

Verkkokauppa-alustoja löytyy markkinoilta kymmenittäin, mutta harva on niin hyvin hakukoneoptimoinnille rakennettu kuin WooCommerce. Tämän alustan paremmuus perustuu WordPressin tekniikkaan, joka on rakennettu hyvät hakukoneoptimoinnin tavat ja asetukset mielessä pitäen. WooCommerce seuraa samaa kaavaa onnistuneesti, ja tämä parantaa verkkokaupan Google-näkyvyyttä, tai ainakin tuo paremmat mahdollisuudet siihen.

Usein pienen toimijan valmistama verkkokauppa-alusta voi olla hyvin vajavainen toiminnoiltaan sekä teknisiltä ominaisuuksiltaan SEO:n suhteen, joilla on suoranaista merkitystä hakukoneoptimoinnin tulosten kanssa. Huonosti suunniteltu ja rakennettu alusta voi menettää verkkokaupan myyntiä joka päivä, ihan vain sen takia että alusta on puutteellinen eikä hakukoneet saa toivomiansa asioita sivustolta.

Koska verkkokauppa kykenee itsenäiseen myyntiin, luontaiset hakukonesijoitukset ovat tärkeä osa verkkokaupan myynnin kasvattamista. Googlesta ja muista hakukoneista valuu omalla painollaan aiheesta kiinnostuneita vierailijoita, joten mikä olisi sen parempaa verkkokaupalle?

WooCommercen SEO-ylivoima

WooCommercen toiminnot ja asetukset ovat viety SEO:n suhteen pitkälle, seuraten samaa kaavaa kuin WordPress-julkaisujärjestelmä. Sivuston teknisen rakenteen täytyy olla tietynlainen, jotta se on mahdollisimman pitkälle hakukoneiden olettama  luettavaksi ja ymmärrettäväksi koneellisesti. Verkkokauppa-alustojen tekniikoissa on paljon eroja, ja usein asialle ei voi tehdä muuta kuin voivotella tai vaihtaa alustaa.

Katsotaanpa seuraavaksi, millaiset asiat tekevät WooCommercesta keskivertoa hakukoneoptimointiin soveliaamman alustan.

WooCommercen SEO-ystävälliset toiminnot

  1. SEO-ystävälliset URL-osoitteet: Varmista, että WooCommerce-verkkokauppasi URL-osoitteet ovat selkeitä ja kuvaavia. Käytä Artikkelin nimi -osoiterakennetta, jonka asetukset löytyvät hallintapanelista. Google suosii selkeitä osoitepäätteitä, jotka ovat kuvaavia ja lyhyitä.
  2. Mobiilioptimointi: Yhä useampi käyttäjä selaa verkkokauppoja mobiililaitteilla, joten varmista, että WooCommerce-sivustosi on täysin mobiiliystävällinen. Onneksi WooCommerce on mahdollista mobiilioptimoida tarkasti sen lähes rajattomien muokkausmahdollisuuksien ansiosta.
  3. Nopea latausaika: Verkkosivun latausnopeus on tärkeä tekijä sekä käyttäjäkokemuksen että hakukoneiden näkökulmasta. Optimoi kuvat, käytä välimuistia ja vältä tarpeetonta lisäosien käyttöä. WooCommerce-kauppa voidaan nopeusoptimoida tarkasti paremmalle latausnopeudelle.
  4. Rikastetut hakutulokset (Rich Snippets): Hyödynnä strukturoitua dataa (esim. Schema.org) tuotetiedoissa, jotta hakukoneet voivat näyttää yksityiskohtaisempia tietoja tuotteistasi hakutuloksissa. WooCommercelle löytyy valmiita lisäosia, joilla rich snippet -toiminnot saa käyttöön SEO:n buustaamiseksi.
  5. Avainsanojen käyttö: Avainsanat ovat WooCommercen vakiotoiminto tuoteosastojen rinnalla. Lisäämällä avainsanoja tuotteille, niitä voidaan ryhmitellä eri määritteillä, joka myös parantaa WooCommercen hakukonenäkyvyyttä.
  6. SSL-sertifikaatti ja HTTPS: Varmista, että verkkokauppasi käyttää HTTPS-protokollaa. Tämä ei ainoastaan suojaa asiakkaiden tietoja, vaan myös parantaa hakukonesijoituksia. Nykyään täysin välttämätön verkkokaupalle.
  7. XML-sivukartta: WooCommerce lähettää XML-sivukartan hakukoneille, jotta ne voivat indeksoida sivuston tehokkaammin. Sivukartta löytyy WordPressistä vakiona, joten homma hoidossa!
  8. Meta-kuvaukset ja otsikot: Kirjoita houkuttelevia ja informatiivisia meta-kuvauksia ja otsikoita, jotka sisältävät tärkeimmät hakusanat. Metatekstit saa muokattua WooCommercessa useilla ilmaisilla lisäosilla, esimerkiksi Yoast tai RankMath SEO.
  9. Käyttäjäkokemuksen parantaminen: Yleinen käyttäjäkokemus, kuten sivuston navigointi ja käyttöliittymän sujuvuus, vaikuttaa myös hakukoneiden arviointiin. Koska WooCommercea voidaan muokata rajattomasti, on verkkokaupan käytettävyys helppo laittaa kuntoon niin tarkasti kuin halutaan.

WooCommercen hakukoneoptimoinnilla tuloksia

Verkkokaupan hakukoneoptimointi on oleellinen osa kaupan menestystä. Hakukoneista löytyy parhaat asiakasehdokkaat, jotka tulevat verkkokauppaan omatoimisesti ilman ylimääräisiä mainosponnisteluja. Keskity vain oikeaoppisesti WooCommerce-verkkokaupan optimointiin ja myynti saadaan kasvuun. WooCommercen avulla hakukoneoptimointi on helppoa, sillä lähtökohdat on hyvät ja rajoitteita vähän.

Tutustu lisää aiheisiin

Apua WooCommercen optimointiin

Olemme touhunneet WooCommrecen kanssa vuodesta 2014 alkaen, lisäksi hakukoneoptimointi ja verkkokaupan myynti ovat olleet mielenkiinnon kohteena viime vuosina. Laita viestiä alta niin katsotaan tapaustasi tarkemmin.